Nyheter

Plan störtade i villaområde

Av: 

Susanna Vidlund

Tobias Österberg

NYHETER

Samtliga 48 ombord befaras ha omkommit

Ett flygplan med 48 passagerare ombord har kraschat i ett bostadsområde i Buffalo i delstaten New York i USA, rapporterar CNN.

Samtliga ombord samt en på marken ska ha omkommit, rapporterar Sky News.

Ett flygplan kraschade i dag cirka klockan 22.30 lokal tid i ett bostadsområde nära flygplatsen i Buffalo i delstaten New York i USA. Myndigheterna i USA uppger att 48 personer befann sig ombord på flygplanet som var på väg från flygplatsen Newark i New Jersey till flygplatsen i Buffalo.

Efter kraschen brann det kraftigt på platsen och flera människor ska ha förts till sjukhus.

44 ombord på planet som kraschade åtta kilometer från flygplatsen var passagerare, de övriga fyra människorna ombord var besättning. Samtliga ska enligt delstatspolisen ha omkommit, rapporterar nyhetsbyrån AP och Sky News.

Kraschade i hus

Flygplanet som tillhörde flygbolaget Continental kraschade i ett hus i närheten av flygplatsen i Buffalo, endast cirka fem minuter före beräknad landning. Det var då enligt tidtabellen cirka två timmar försenat, rapporterar CNN. Tv-kanalen visar bilder på det brinnande flygplansvraket mitt i ett bostadsområde.

Det är oklart om någon befann sig i huset. Enligt tv-kanalen Sky News ska en person på marken ha omkommit. CNN rapporterar att två personer på marken ska ha skadats i samband med kraschen. Totalt utrymdes tolv bostäder i området.

Dash 8

Planet var av typen Dash 8 Q400 från kanadensiska flygplanstillverkaren Bombardier.

Dashplanen har varit olycksdrabbade och SAS tvingades härom året att ta dem ut trafik efter att undersökningar visade på dolda konstruktionsfel.

Krisen med Dash-planen blev akut när ett antal av dem hade tvingats nödlanda med landningsställ som inte fungerade. Det visade sig då att hela 25 av 27 Dash-plan hade rostskador på den mekanik som styr ut- och infällning av landningsställen.

Denna nyhet skickades som

sms-flash den 13/2 kl. 06.25

Beställ nyhetsflash du också

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter