Nyheter

10 miljarder extra på kontot

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

10 miljarder kronor.

Så mycket extra pengar hade Cornelia Johansson i Göteborg till sin förvåning plötsligt på sitt konto.

– Det här var en dröm för mig. Jag är sjukskriven och inte särskilt rik. Det hade varit fantastiskt om pengarna hade varit mina, säger hon till Aftonbladet.

”Det här var en dröm för mig” Cornelia Johansson hade plötsligt 10 miljarder extra på sitt konto.

Det var någon gång vid 21-tiden i måndagskväll som Cornelia Johansson upptäckt att någon hade satt in tio miljarder kronor på hennes lönekonto vid Nordea. Hon skulle gå in på sin internetbank och betala sina räkningar när hon upptäckte den astronomiska summan. Intill fanns en uppgift om att det gällde en rättelse för ett kortköp.

– Det utbröt allmän kalabalik här hemma! Min pojkvän var här också och vi började dubbelkolla saldot. Jag loggade ut från datorn för jag misstänkte ju att det här var något slags seriöst sifferfel, säger hon och skrattar.

Men pengarna fanns kvar.

Borta nästa dag

Nästa dag försvann dock pengarna lika mystiskt som de hade kommit in på kontot.

– Det var ju oerhört tråkigt! Men man förstår ju att när saker och ting är för bra för att vara sanna, så är de ju oftast det också.

För Cornelia Johansson är det som för så många andra svenskar något av en dröm att vara ekonomiskt oberoende.

– Ja och jag var ju faktiskt miljardär för en liten stund! Jag kan säga att jag hade väldigt kul under den korta tiden.

Vad hade du gjort om du hade fått behålla pengarna?

– Det första jag hade gjort skulle vara att ta med min pojkvän på en resa för att komma ifrån det trista slasket hemma i Sverige. Men sen hade jag ju kunnat rädda både Saab och Volvo. Haha, jag kanske skulle ha köpt Volvo! Det är svårt att förstå hur mycket pengar det här är. Det är helt ogreppbart!

Tekniskt fel

Fortfarande har Cornelia inte fått någon förklaring från Nordea, trots att hon har ringt tre gånger för att få en förklaring till vad som hänt.

– Det känns ju inte spännande att de bara kan gå in och plocka tillbaka pengarna utan att meddela det. Frågan är om man ska byta bank?

Helena Östman, presschef på Nordea till Göteborgsposten, uppger att det som inträffat beror på ett tekniskt fel.

– Det handlar om ett tekniskt fel hos ett företag där kunden har handlat med sitt kort. Vi beklagar det inträffade och vi rättade till felet så snart vi kunde, säger hon till Göteborgsposten.

Den som får in pengar av misstag på sitt konto är inte skyldig att själv slå larm.

– Däremot är det olagligt att använda pengar som du vet inte är dina egna, då gör man sig skyldig till olovligt förfogande, säger Henrik Edström på Nordeas pressavdelning till GP.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Tipsa | Aftonbladet
Publisert: