Kravet på Möller: två miljoner kr

avPelle Tagesson

Försäkrings- kassan: Han är inte sjuk

MALMÖ. Thomas Möller har varit sjukskriven i mer än tio år utan att vara sjuk.

Det anser försäkringskassan som kräver att den förre Hells Angels-presidenten ska betala tillbaka drygt två miljoner kronor.

Foto: Foto: SCANPIX
F D HELLS ANGELSBOSS Försäkringskassan tror inte på Thomas Möllers läkarintyg. Enligt uppgift har han gjort affärer i Sydafrika och tjänat stora pengar. Samtidigt har han fått sjukpenning på två miljoner.

För tio år sedan meddelade Thomas Möller, 44, att han inte kunde arbeta längre.

Sjukintyg från läkare

Han hade en ryggskada och krävde ersättning av försäkringskassan. Som bevis skickade han med ett sjukintyg från en läkare.

Då hade han en kort tid varit anställd av en kamrat som gav honom hög lön, vilket resulterade i en hög sjukersättning.

200 000 per år

Därför fick han utbetalt nästan 200 000 kronor av försäkringskassan. Och så har det fortsatt i tio års tid.

Men nu säger försäkringskassan stopp. Via skatteverket har man fått veta att Thomas Möller haft stora inkomster av näringsverksamhet i bland annat Sydafrika. Enbart under år 2002 uppskattas han inkomst till tre miljoner.

”Om Möller inkommit med sanningsenliga uppgifter om sin arbetsförmåga och utfört arbete hade sjukpenning inte beviljats överhuvudtaget från den 10 februari 1998”, skriver kassan i sitt beslut.

Ersättningen indragen

– Vi kommer att begära omprövning av det beslutet, säger Möllers advokat Sven-Eric Ohlsson. Möller har ryggbesvär och har sjukintyg som styrker det.

Thomas Möllers sjukersättning är nu helt indragen.