Nyheter

’Hon fanns alltid där för andra’

Av: 

Jill Sjölund

NYHETER

Vännerna sörjer: Hon såg fram emot balen så mycket

Den 15-åriga flickan såg fram emot skolavslutningen, i kväll skulle hon ha gått på skolbalen i sin nya klänning. I helgen hittades hon mördad.
Den 15-åriga flickan såg fram emot skolavslutningen, i kväll skulle hon ha gått på skolbalen i sin nya klänning. I helgen hittades hon mördad.

I garderoben hängde klänningen – guldig med volanger.

I kväll skulle hon ha burit den på skolbalen hon sett fram emot så mycket.

– Hennes liv hade precis börjat. Jag förstår inte att hon är borta, säger vännen Sofia Forsberg, 16.

Sofia Forsberg, 16, och Anna Kårling Khan, 15, vänner till den mördade 15-åringen, sitter vid minnesplatsen i Stureby. Här bland mängder av brev och blommor försöker vännerna förstå vad som hänt. ”Hon förtjänade inte det här”, säger Sofia. ’Det är så hemskt’

På torsdag skulle hon ha slutat nian. Hon längtade. Flickan som älskade kläder och brukade göra egna modemagasin. Flickan som kompisarna beundrade för att hon var så duktig på att måla.

Skulle fylla år nästa vecka

– Hon var väldigt kreativ, ville bli något konstnärligt. Hon hade sökt till en estetisk utbildning med bildinriktning och fått full pott på bilderna som hon skickade dit. Det hade börjat gå så bra för henne, säger Sofia Forsberg.

Men flickan skulle aldrig få börja sin drömutbildning. Hon skulle inte ens få uppleva sin sextonde födelsedag nästa vecka, skolavslutningen på torsdag eller den stora balen i kväll.

I stället avslutades 15-åringens liv under en fest i skogen i Stureby i helgen.

– Hon såg fram emot balen så mycket. Hon hade köpt en jättefin klänning, guldig med volanger. Jag ska ta med den i kväll, så att åtminstone den får vara med, säger Sofia.

– Jag kan inte få in i mitt huvud att hon är borta. Hon förtjänade inte det här. Hon hade inget ont i sig. Hon satte alltid alla andra i första hand, fanns alltid där. Det här är så hemskt.

Vännerna beskriver 15-åringen som lite blyg, en tonåring som inte tog för sig allt för mycket.

Men när hon var bland dem hon kände väl blommade hon upp, pratade, skämtade.

Favoritboken i gräset

På fotbollsplanen nedanför mordplatsen brinner stearinljusen bredvid stora fång blommor. I mitten finns en bild på den brunögda flickan, tagen på ett café under årets första soliga vårdag. Bredvid ligger hennes favoritbok ”Twilight”, en mascara och mängder av brev och hälsningar. Hela tiden strömmar de till – vännerna som sörjer flickan som aldrig hann bli 16 år.

– Jag hoppas att hon kan se det här. Att hon kan se hur många som saknar henne. Jag tror inte att hon någonsin förstod hur många som tyckte om henne, säger barndomsvännen Anna Kårling Khan, 15.

– Jag förstår inte att det här har hänt henne av alla. Om det stämmer att det är den där killen som har tagit hennes liv så hoppas jag att han erkänner. För hennes familjs skull.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: