Hund och katt torterade till döds

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Husse skulle in på ICA och köpa en dricka.

När han kom ut var den tolv år gamla tiken Lucinda spårlöst borta.

Dagen efter hittades hon torterad till döds.

I söndags lämnades hunden Lucinda ensam i fem minuter utanför Ica-butiken vid Marklandsgatan i Göteborg.

Morgonen därpå fann ett par arbetare den 12-åriga Coton De Tuléar-tikens döda kropp, svårt stympad vid Askimsbadet. Lucinda hade fått svansen avklippt efter att först ha bragts om livet med hugg med ett vasst föremål mot buken.

– Allt snurrade i huvudet. Jag trodde att hon kanske sprungit åt fel håll i mörkret, men när jag såg henne var hon väldigt skadad där bak, säger ägarinnan till GP.

Lucindas matte säger att det hela känns fullkomligt overkligt.

– Man tror inte att något sådant ska hända. Det är ju mitt barn, jag har haft henne i snart 13 år och högaktar henne, säger ägarinnan till GP.

Hittade katt i soptunnan

Polisen i Göteborg är övertygad om att hunden inte dödats av en bil eller ett annat djur och polisen är angelägna om att få in tips om händelsen.

Men fallet är inte unikt.

I går hörde en kvinnan som skulle slänga sina sopor på Varbergagatan i Örebro ett svagt jämmer från en soppåse i tunnan, rapporterar Nerikes Allehanda.

Hon öppnade den igenknutna kompostpåsen och hittade en liten kattunge. Den hade ett rep om halsen och en lapp med texten ”den här jävla katten vill vi inte ha längre”.

Slagen i huvudet

Kvinnan tog med kattungen hem, men märkte snart att den inte mådde bra. Troligtvis hade kattungen blivit slagen i huvudet innan den lades i påsen.

– Den var vinglig och hade svårt att orka stå på benen. Hon åkte till en veterinär för att få hjälp. Veterinären upptäckte en skada på huvudet, det kan vara så att någon slagit kattungen innan den stängdes in i påsen. Kattens liv gick inte att rädda. Det är ofattbart att människor kan vara så grymma mot en liten katt. Den var mellan två och fyra månader, säger Torbjörn Carlson till Nerikes Allehanda.

Publicerad: