Parets bil exploderade av branden: ”Jag trodde det skulle gå åt skogen”

avWilma Eliasson

Publicerad:

Anette Karlsson befann sig i bostaden när branden på Björkö omringade familjens hus. Med en blöt handuk över ansiktet lyckades hon fly ut på gatan.

– Jag hittade först inte stigen ut eftersom det brann på båda sidor om den, det var riktigt kusligt, säger Anette Karlsson.

Bilen exploderade men huset står, mirakulöst nog, kvar. När branden nådde Anette och Lasse Karlssons hus på Björkö, utanför Göteborg, gick allting väldigt snabbt.

– Det började med att vi kände röklukt, jag gick upp på berget här utanför och såg röken. Det blev värre och värre, berättar Lasse Karlsson.

Elden spred sig på bara en liten stund

Han är gammal deltidsbrandman och tog sig till det rökdrabbade området för att hjälpa till. Tanken på att branden skulle sprida sig till hans eget hus fanns inte. Kvar i bostaden satt Anette Karlsson.

1 av 3 | Foto: Oscar Magnusson
Lasse och Anette Karlsson bor på Björkö, där en brand rasade under söndagen.

På bara en liten stund lyckades elden sprida sig till villan. Anette, som var ensam kvar i huset såg inte hur illa det var, i stället fick hon ett samtal av sin brorsdotter om evakuering.

– Jag la en blöt handuk över ansiktet och när jag kom ut var det helt brunt. Jag hittade först inte stigen ut eftersom det brann på båda sidorna om den, det var riktigt kusligt, berättar Anette Karlsson och fortsätter:

– Till sist såg jag en klunga människor på gatan och då förstod jag att jag hade klarat mig, att jag var räddad.

Bilen exploderade

En helikopter kom och vattenbombade parets bostad. I samband med branden exploderade deras bil, men villan har klarat sig.

– Jag trodde först att det skulle gå åt skogen, säger Lasse Karlsson.

Vill tacka alla grannar

Lasse och Anette Karlsson vill nu rikta ett stort tack till alla grannar i området.

– Alla har varit så otroligt hjälpsamma under branden, folk har ställt upp med dricka och mat eller försökt hålla i en slang på nåt sätt. Det har varit helt otroligt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Björkö

Göteborg