Publicerad:

Ägaren ger sig inte – sjösätter flyplan

Av: Simon Krona

Publicerad:
1 av 7

Är det ett fartyg? Är det en oljeplattform? Nej, det är faktiskt ett flygplan som ska bli en campingplats.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva dagen då ett flygplan sattes på en plattform och seglade ut på floden, säger Deirdre Whitney på Shannon Airport till Irish Times.

Det är affärsmannen David McGowie som har bestämt sig att starta en ny plats för "glamping" – en lite lyxigare variant av camping. Tanken är att platsen ska ha ett transporttema. Både taxibilar, tåg och bussar kommer att användas som boende för gästerna. Men flaggskeppet kommer förstås att vara det 30 år gamla Boeing 767-planet som McGowan har köpt för motsvarande 190 tusen kronor.

Fick nej av myndigheterna

Att transportera planet till glampingplatsen i Irland visade sig dock vara svårare än han hade trott. Den ursprungliga planen var att sätta planet på en gigantisk lastbil, men myndigheterna sa nej med motiveringen att det hade stört trafiken alltför mycket.

Bogserades i 36 timmar

Lösningen blev istället att montera ner planets vingar, lyfta upp det på en plattform och bogsera den till havs i 36 timmar längs Irlands västkust.

– David McGowans entusiasm smittade av sig och vi var alla glada över att kunna hjälpa till med det här unika projektet, säger Deirdre Whitney som är fastighetsförvaltare på Shannon Airport till Daily Mail.

Den spektakulära frakten fångades på film. Resan kunde genomföras som planerat och Boeing-planet ska nu göras redo för att ta emot glampinggäster.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: