Malin, 24, lägger allt på cigg och alkohol

NYHETER

Malin, 24, tog ett banklån åt en kompis – trots att hon inte hade några pengar.

Samtidigt lägger hon 100 000 kronor på skräpmat, vin och cigaretter fast hon inte har något jobb.

– Jag vill jobba med något som är roligt också, säger hon i programmet.

Lyxfällan följer Malin, 24, som lever ett dyrt ”sunkliv” med skräpmat, vin och cigaretter för 107 252 kronor om året. Detta trots att hon knappt har någon inkomst.

Bara fyra år tidigare tog Malin ett stort banklån åt en kompis, vilket gjorde att hon tvingades flytta hem till sina föräldrar.

– Jag träffade ju en kille som jag blev bästa kompis med. Under den perioden kommer han till mig och behöver pengar så jag tar ett lån på 100 000 på banken åt honom, säger hon i programmet.

Då hamnade hon hos Kronofogden.

Malin: ”Det är så surt”

Under programmet ligger hennes inkomst på 600 kronor i månaden, samtidigt har hon utgifter på nästan 20 gånger så mycket. Det är tänkt att hon ska betala för sig hemma, men när det inte går växer skulderna till föräldrarna snabbt och sammanlagt är det 132 782 kronor.

Trots det är hon inte beredd på att skaffa vilket jobb som helst.

– Men jag vill jobba med något som är roligt också, säger hon i programmet och fortsätter:

– Problemet är att när jag har den här skulden är att Kronofogden kommer ta alla pengar jag tjänar in. Det är så surt när det inte är jag som lånat de här pengarna, säger hon.

Är del av ”curlinggenerationen"

I slutet av programmet fick Malin ändå en anställning hos en gammal arbetsgivare, men enligt Metro jobbar hon i dag inte kvar där.

– Jag sa upp mig för en vecka sedan. Jag vill inte jobba med försäljning eller provisionslön utan ha något mer stabilt så just nu har jag inget jobb, säger hon.

Enligt programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg är det allra viktigaste för Malin att hon får en inkomst för att klara av situationen.

– Det är ett problem när man är 24 år, inte har något driv, bor hemma hos föräldrarna och tycker att det är okej, säger Lyxfällans Patrick Grimlund i programmet och säger att hon är en del av ”curlinggenerationen”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lyxfällan