Johan säljer sin bil – och sågar den rejält

NYHETER

Johan Andrén har tröttnat på sin Alfo Romeo.

Nu säljer han den på Blocket och kallar den ”en spade för att gräva djupa hål i sin privatekonomi”.

– Jag är utrustad med någon form av samvete. Jag vill att den som köper den ska veta att den är skräp, säger han.

Johan Andrén som bor i Umeå har ägt sin Alfa Romeo 159 i ungefär två år. Men den har bara vållat honom problem, och nu försöker han sälja den på Blocket. I annonsen går han igenom bilens samtliga fel och brister.

Den ena sidan kan man använda till att ge mekaniker blodiga fingrar och vredesutbrott, den andra sidan kan man med fördel använda som spade för att gräva djupa hål i sin privatekonomi. Som verktyg anser jag att den håller en mycket hög kvalite, som bil inte riktigt lika bra”, skriver han.

”Är den i toppskick? Nej”

Bilen har behövt repareras flera gånger och Johan har tvingats köpa flera nya delar.

”Så är den i toppskick nu då? Svar nej. Motorlampan började lysa och bilen gick sämre och sämre. En felkodsavläsning säger att spridare 1 är trasig och att partikelfiltret är igensatt. Dom som begriper sig på bilar (inte Alfor för dom begriper sig ingen på) säger att felen troligen hör ihop, men att båda sakerna kommer att måste bytas. Dom har säkert rätt, jag har ingen lust att försöka laga den, jag vet att om jag gör det så pajar något annat inom dom närmsta 10 milen, det är liksom ingen mening”.

Nu har Johan köpt en ny bil av ett annat märke.

”Just det! Måste ju skriva något positivt också, annars blir jag ju aldrig av med den. Den är svensksåld. Det betyder ju som alla vet egentligen inte ett skit. Trots det har ordet svensksåld fått en positiv klang i folkmun”, avslutar han med.

”Den är skräp”

När Aftonbladet ringer skrattar Johan Andrén bara.

– Jag vill att den som köper den ska veta att den är skräp. Jag vill inte sälja den till en 20-åring som tror att han får ett väldigt bra pris, säger han.

Annonsen har bara legat ute ett par dagar, men han har redan fått flera svar.

– Det är många som är uppmuntrande. En skrev att hans mamma hade en Alfa Romeo som hon blev av med och att han hoppades att jag också blir det.

Två personer verkar vara intresserade av att köpa bilen på riktigt.

– Den sista som jag pratade med verkade ganska seriös. Han vill nog bara komma överens om ett pris. Det var ju lite förhoppningen med att skriva en rolig annons. Då finns det någon liten dåre som köper den ändå, säger Johan Andrén.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Alfa Romeo

Umeå

Blocket