Kärleken övervann pilotstrejken

avJonas Löfvenberg

1 av 10 | Foto: Eva Rendl Wedding Photography / www.evarendl.com

Peter och Ida höll på att missa sitt drömbröllop i Medelhavet på grund av pilotstrejken. Men efter mycket slit lyckades de gifta sig i solnedgången på en strand på ön Santorini.

– Tack vare alla våra vänners och familjs kärlek och engagemang blev nu dagen helt perfekt, säger Peter.

Aftonbladet har tidigare berättat om Peter och Ida som skulle hålla sitt drömbröllop på Santorini. Men den nästan fem dagar långa pilotstrejken höll på att slå drömmen i spillror. Varken gäster eller brudpar kanske skulle lyckas att ta sig ner till Medelhavet.

Men ibland vinner kärleken. Efter stor möda lyckades inte bara Peter och Ida ta sig till Santorini, utan även större delen av bröllopets gäster, 41 av 50, kunde infinna sig till ceremonin. Flera av dem fick åka stora omvägar över Europa och flera sällskap har landat på ön utan bagage.

– Två av våra gäster fick hjälp av en pilotvän att ta sig från Arlanda varpå en fick tillbringa flygresan i cockpit. Några andra bokade och betalade två hela flygrutter ned där de blev avbokade och dubbelbokade, men hittade ändå ett alternativ i sista sekunden som gjorde att de kunde komma ned, säger Peter i ett mejl till Aftonbladet.

Till och med Helena som sytt klänningen lyckades ta sig ner för att kunna hjälpa till med de sista detaljerna.

Underbart bröllop i solnedgången

Ceremonin hölls på en varm strand i solnedgången och mottagning, middag och fest på en strandrestaurang i närheten.

– Det är jättetråkigt att flera gäster inte kan vara med här idag men häpnadsväckande hur många som lyckades flytta berg för att vara med oss i dag.

Och det var värt ansträningarna säger Peter.

– Detta var den viktigaste dagen i vårt liv och tack vare alla våra vänners och familjs kärlek och engagemang blev nu dagen helt perfekt och en magisk start på vårt liv som gifta, säger Peter.

Brudparet rapporterar att de tillbringade sin första morgon som äkta makar med en härlig frukost på tu man hand.

ARTIKELN HANDLAR OM