Fusklappen – Fridolins facit till framgång?

1 av 3 | Foto: Gustaf Fridolin.
NYHETER

Partiledarna anlände till tv-huset taggade inför debatten - fyllda av strategier, planer och ideologi.

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin hade med sig en speciell fusklapp.

På lappen står det ”Självförtroende, kontroll och framåtanda”.

Partiledardebatten i SVT:s Agenda pågår för fullt. Första ämnet i debatten var "skolan”. En fråga som ligger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) extra varmt om hjärtat.

För att lyckas övertyga tittarna och potentiella väljare hade utbildningsministern med sig en speciell fusklapp in i studion, visar fotograf Jimmy Wixtröms bild.

Speciell fusklapp

På lappen, som Fridolin hade med sig till talarstolen, stod det att läsa ”Självförtroende, kontroll och framåtanda”.

Om lappen hjälper språkröret återstår att se. Gustav Fridolin och Miljöpartiet har haft en turbulent tid bakom sig. Partiet balanserar kring fyraprocentsspärren till riksdagen och Fridolins egna förtroendesiffror är i botten.

Klockan 22.00 när debatten hade avslutats kom tittarnas och väljarnas dom, svaret på om Fridolin hade lyckats förmedla självförtroende, kontroll och framåtanda genom tv-rutan.

Fridolin klarade dock inte att övertyga och landade sist i Aftonbladet/Inizios mätning.

"Ville påminna mig själv"

Efter debatten sa Fridolin själv så här om sin lapp:

– Jag tycker det är viktigt att en debatt som den här inte bara ska handla om det som varit utan även om det som kommer framöver. Det ville jag påminna mig själv om. Det blir lätt så att man kastar siffror om vad som har gjorts, men visionerna framöver är viktigt det med, säger han. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Agenda