Nya filmen visar hemska scenerna från flygplatsen

NYHETER

Hjärtskärande film från flygplatsen i Bryssel efter terrordåden

1 av 2

BRYSSEL. I en fruktansvärd film från flygplatsen ses en liten flicka som gråter.

Hon sitter vid en livlös kvinna som antas vara hennes mamma.

– Bilden av henne fastnade på näthinnan, hur hon grät och grät. Hon vara bara en liten flicka, säger Francisco Izquierdo som filmade medan han letade efter sin son.

Här i Bryssel fortsätter arbetet med att leta efter saknade och identifiera offer efter tisdagens terrordåd. Allt fler detaljer blir kända om gärningsmännen och bilder och filmer inifrån flygplatsen och tunnelbanestationen vittnar om förödelsen de orsakade.

Taxichauffören Francisco Izquierdo stod utanför flygplatsen när bomberna detonerade inne i avgångshallen. Han sprang genast in eftersom hans son jobbar på ett kafé inne på flygplatsen.

Synen som mötte honom var fruktansvärd och eftersom han satte igång sin mobilkamera kan vi alla se vad han bevittnade.

”Hon grät och grät”

En liten flicka, bara några år gammal, sitter blodig och skriker intill en livlös kropp. Om det är hennes mamma framgår inte, men flickans föräldrar syns inte till.

– Bilden av henne fastnade på näthinnan, hur hon grät och grät. Hon vara bara en liten flicka, säger Francisco Izquierdo till CNN.

Taxichauffören blev tillsagd av polis att inte hjälpa flickan ut från flygplatsen. De berättade för honom att identifieringen av henne skulle bli enklare om hon hölls kvar intill kvinnan som tros vara hennes mamma.

Vare sig flickans eller kvinnans identiteter är i nuläget kända.

Letade desperat efter sonen

Förutom den lilla flickan så ser man i Izquierdos videoklipp hur det brinner i närheten av henne. Överallt ligger bråte och luften är rökfylld. Skadade människor får hjälp av räddningsarbetare.

Förutom skriket från en man utanför bild, en kvinna som frågar efter vatten och Franciscos rop efter sin son så är det i princip tyst.

I 30 minuter letar han efter sonen utan att hitta honom. Han hjälper några människor inne i avgångshallen, bland annat en äldre kvinna. Hon har skärsår på handen och är chockad. Francisco hjälper henne ut.

När han inte hittar sonen tar han sig till slut ut från kaoset. Han ringer sin fru som säger att sonen klarat sig, att han sprang ut efter explosionerna och hjälpte en medarbetare till sjukhus.

Mer om terrorattackerna i Bryssel

LARMET: Det finns IS-tränade terrorister i Sverige

TERRORISTERNA BAKOM DÅDEN: Dödade, jagade, gripna

WOLFGANG HANSSON: Frestande att gå i IS fälla

AVSLÖJAT: Desperata orden i terroristens testamente

DETTA HAR HÄNT: 31 döda i tre terrordåd

ARTIKELN HANDLAR OM