Kampanj mot hemlöshet slog världsrekord i ”fist bumps”

Foto: Daniel Ernst
NYHETER

Tre hundra invånare i Anchorage, Alaska, samlades under söndagen för att ställa sig i en kedja, knyta sina nävar – och tillsammans slå Guinness världsrekord.

Men det nyslagna rekordet i flest ”fist bumps” på rad var inte bara en kul sak, utan också ett sätt att uppmärksamma hemlöshet, rapporterar tv-stationen KTVA-TV.

Världsrekordet i flest antal så kallade ”fist bumps” på rad slogs på söndagen i Anchorage, i den amerikanska delstaten Alaska. Gesten, som är en knuten näve mot en annan, har en liknande innebörd som en ”high five” och kan även ses som ett sätt att visa respekt.

”Vill visa vad vi står för”

Enligt lokala KTVA-TV organiserades evenemanget av föreningen ”United Way of Anchorage”, som ett roligt men samtidigt kraftfullt sätt att öka medvetenheten kring stadens problem med hemlöshet.

– Guinness-världsrekordet är ett sätt berätta för hela världen vad Anchorage står för, sa organisationens ordförande Michele Brown till tv-stationen.

– Det är ett starkt och bekräftande uttalande som säger ”Det här är vad vi tror på. Det här vad vi står för som samhälle”.

En representant från Guinness World Records fanns som brukligt på plats för att säkerställa att allt gick rätt och riktigt till. Samtliga deltagare fick registrera sig för att sedan kliva in på ett inhängnad gräsplätt där deras fist bumps räknades en efter en.

Slog rekordet med råge

Bland deltagarna fanns bland annat stadens borgmästare Ethan Berkowitz, hans fru Donna Walker och personer som lokalt arbetar med hemlösa ungdomar, skriver KTVA-TV.

En felaktigt knuten näve hade lett till diskvalificering, men glädjande nog klarade samtliga tre hundra Anchoragebor det utan problem.

Det tidigare världsrekordet sattes av en kedja på 250 personer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alaska

USA