Planet gick sönder två gånger – strandade resenärer rasar

Flera svenskar är just nu strandade på Santorini, i Grekland, då deras plan på lördagen gick sönder.

När planet skulle lagas i dag, söndag, gick det sönder igen.

– Det är ju inte jätteroligt. Jag missade jobbet i dag, säger resenären Jörgen.

Planet som chartras av Apollo skulle ha rest från Santorini till Göteborg klockan 13.45 på lördagen. När passagerarna var incheckade och planet kört ut på landningsbanan upptäcker man att en del är trasig och resenärerna tvingas vänta.

– Vi satt hungriga i planet i tre timmar innan de säger att de inte kan laga planet och att vi måste stanna en natt till, berättar Sophie, 36, som är på semester med familjen.

Gick sönder två gånger

Samtliga resenärer erbjöds hotell för natten medan planet lagades. Ny avgångstid skulle vara klockan 20.00 på söndagskvällen.

Sophie, 36, var orolig att planet inte skulle vara helt så hon kontaktade Apollo som konstaterade att det inte var några problem. Väl på flygplatsen möttes hon av beskedet – ytterligare ett fel har hittats och planet måste lagas igen.

Men enligt Sophie är det verktyget som skulle laga planet som gått sönder.

– Det blir inget jobb i morgon, sedan går ju pengarna åt när man är här, säger hon och tillägger att ”många här är arga och irriterade nu”.

”Är inte jätteroligt”

Även 48-årige Jörgen skulle ha åkt med det trasiga planet. Han missade jobbet i dag och hoppas att de får åka vidare i morgon enligt den nya planen.

– Det är ju inte jätteroligt att vara här, man kan inte slappna av eftersom man är orolig hela tiden, säger han.

– Dessutom fyller jag år i morgon, så nu får jag fira min födelsedag på ett flygplan i stället – om vi tar oss i väg.

Ann-Sofie Olsson på Apollos pressjour berkäftar att de har problem med ett flygplan som ska gå mellan Santorini och Göteborg.

– Vi har ordnat boende och mat till resenärerna, men det är otroligt viktigt att allt stämmer med flighten så då får passagerarna vänta, säger hon.

Apollo ger ersättning till resenärerna beroende på vilken typ av biljett de köpt, meddelar resebolaget.

Varför kan man inte bara skicka ett nytt flygplan?

– Det kan inte jag svara på. Det är inte så att det står flygplan och väntar, utan alla flighter är hela tiden uppbokade och då måste man laga planet istället.

Publisert:

Ämnen i artikeln