Ny Boko Haram-video släppt på kidnappade flickorna i Nigeria

NYHETER

Terrorgruppen Boko Haram har släppt en ny video som uppges visa de kidnappa skolflickorna från Chibok i Nigeria som fördes bort för två år sedan rapporterar BBC.

I videon står ett 50-tal flickor i bakgrunden av en Boko Haram-medlem som framför gruppens krav om att deras fängslade "krigare" ska släppas i utbyte mot flickorna. En av de kidnappade flickorna intervjuas även i klippet och vädjar då till föräldrarna att prata med regeringen så att de kan få åka hem uppger BBC. I filmen syns även en flicka hålla en baby.

Enligt BBC är detta den tredje videon som släppts från terrorgruppen sedan kidnappningen.

Senaste livstecknet från de försvunna flickorna kom i april, även det i form av en film som Boko Haram spelade in i december.

Det var under våren 2014 som den islamistiska terrorgruppen gick in i en skola i staden Chibok i Nigeria och kidnappade 276 skolflickor.

57 av dem lyckades fly några månader senare medan resterande tros vara kvar i fångenskap. I maj i år lyckades ytterligare en flicka fly. Hon var då gravid och hittades vandrande i skogen.

Kidnappningen har blivit en stort politisk sak i i Nigeria och regeringen och militären har kritiserats hårt för sitt agerande när flickorna fördes bort, och för att ha misslyckats med att få hem dem. Enligt Amnesty International har 2 000 pojkar och flickor förts bort av Boko Haram sedan 2014. Många utnyttjas som sexslavar, soldater och självmordsbombare.

ARTIKELN HANDLAR OM