22-årige studenten hittad död i damm

1 av 5
NYHETER

I över en vecka har en student i Linköping varit försvunnen.

Under fredagsmorgonen hittade polisen hans kropp i en damm på en golfbana.

– Det är bekräftat av kriminaltekniker att det är han, säger Daniel Axelsson vid polisen i Linköping.

Den 22-årige studenten sågs senast vid 23-tiden förra tisdagen. Efter en studentfest hade han försvunnit och sedan han anmäldes försvunnen fredagen 6 maj har ett enormt sökpådrag varit igång.

Damm avspärrad

Polisen i Linköping har fått hjälp från polisens kriminalsökshundar som vid 08.15-tiden gjorde ett fynd i sökområdet. Under eftermiddagen kunde man bekräfta att det var studentens kropp man funnit.

– Det är kriminaltekniker som skött identifieringen och jag vet inte hur man identifierat honom. Jag kan bara bekräfta att identiteten är fastställd, säger Daniel Axelsson, chef för avdelningen grova brott på polisen i Linköping och förundersökningsledare i ärendet.

Anhöriga till studenten underrättades redan under morgonen om fyndet.

Tidigare genomsökt

Golfbanan i fråga har även tidigare genomsökts av polisen, utan att man då gjort några fynd.

– Man har gjort sök där för flera dagar sedan, men jag vet inte om man varit på just den platsen med kriminalsökshundar, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Han uppger att kroppen påträffats i vattnet.

– Det är för tidigt än att säga om det har varit en olycka eller om personen har utsatts för brott. Vi undersöker fyndplatsen för att kunna svara på det, säger Fredrik Kliman.

Det är ännu oklart om studenten utsatts för något brott. Redan innan fyndet hade polisen arbetat under rubriceringen mord för att kunna ge fallet större resurser. Man kommer nu arbeta vidare under samma rubricering.

– Det som sker nu är att vi har bärgat kroppen och nu ska rättsmedicinalverket få göra sin undersökning, säger Daniel Axelsson.

ARTIKELN HANDLAR OM