Fartsyndaren ångrade sig – tackade polisen

Foto: Ångrade sig Mötet med polisen fick fartyndaren att tänka till
NYHETER

En fartsyndare blev av med körkortet och skällde ut polisen som drog in det.

Men sedan ångrade personen sig och skrev ett meddelande till polisens Facebook-sida.

”Det var det som behövdes för att jag ska vakna till och inse hur mycket jag riskerar mitt liv varje dag”, skriver fartsyndaren.

Trafikpolisen i Stockholm syd har lagt upp ett ångerfyllt meddelande från en fartsyndare på sin Facebook-sida. Personen fick sitt körkort indraget och 4 000 kronor i böter och blev enligt egen utsago ”besviken” och ”jävligt förbannad” på polisen.

Jag har blivit varnad, utskälld och fått massa med skit av kompisar och familj för att jag kör för snabbt vilket jag självklart nekar till och anser mig ’veta bättre’ och kan ’hantera bilen’ i höga hastigheter”, skriver fartysndaren.

Blev en tankeställare

Men när ilskan lagt sig ett par timmar senare tänkte personen om och skrev till polisen.

Nu när jag väl har blivit av med körkortet och skaffat mig ett busskort för dessa två månader så är jag bara glad att ni fick syn på mig i dag och hjälpte mig att vakna till. Det var det som behövdes för att jag ska vakna till och inse hur mycket jag riskerar mitt liv varje dag”.

Fartsyndaren avslutar med att tacka polisen.

Tack för att han rädda mitt liv och fick mig att lära mig en läxa för livet. Guldpolis som hade en grym och jävligt trevlig attityd trots att jag var lite sur på honom”.

”Budskapet har nått fram”

Trafikpolisen i Stockholm syd har vidarebefordrat meddelandet till sina kollegor på Huddinges lokalpolis som stod för ingripandet.

Vi är väldigt glada över att det budskap vi försöker förmedla har nått fram”, skriver de på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Bilism