Snapchat uppdateras – här är alla nyheter

NYHETER

Den populära appen Snapchat har uppgraderats.

Här är de nya funktionerna att hålla koll på.

Teamet bakom Snapchat har äntligen gett användarna rätt och uppdaterat chattfunktionen.

”Vi vill att Snapchat ska vara det bästa sättet att kommunicera på – bara slaget av att hänga i verkliga livet. Vad vi älskar mest med nya Snapchat är hur lätt det är att byta mellan de olika sätten att kommunicera – precis som du gör i verkligheten” skriver Snapchat-teamet på den officiella bloggen.

Här är alla nyheter:

1. 200 klistermärken

Underskatta inte hur mycket du kan berätta med ett klistermärke. Sedan Facebook lanserade möjligheten att lägga in klistermärken i Messenger har användandet, minst sagt, skjutit i höjden. Nu får du 200 nya möjligheter att testa dem även i Snapchat. Och de är interaktiva! Testa att skriv in en mening på engelska – exempelvis "I love you" – och se om det finns något klistermärke som matchar.

Foto: Skärmdump: Snapchat

2. Stories spelas upp automatiskt

Fram till nu har du behövt klicka på varje story du har velat kolla på, en i taget. Mycket opraktiskt, tyckte Snapchat, så nu kommer nästa story att spelas upp automatiskt efter den förra. Du kan då bara svajpa vänster för att hoppa framåt eller dra nedåt för att avsluta uppspelningen.

Foto: Skärmdump: Snapchat

3. Ringa samtal

När du är inne på en användare kan du klicka på telefonikonen för att ringa upp via wifi-telefoni eller använda mobildatan i ditt abonnemang. Inte helt olikt, okej exakt likadant som, ringfunktionen i Facebook Messenger.

Foto: Skärmdump: Snapchat

4. Ringa videosamtal

Klickar du istället på videoikonen kan du ringa ett videosamtal.

Foto: Skärmdump: Snapchat

5. Ljud- och videoanteckningar

Om din kompis inte är inne på appen just då kan du hålla in antingen telefon- eller videoikonen för att lämna en ljud- eller videoanteckning.

Foto: Skärmdump: Snapchat

6. Skicka fler foton i chatten

Nu kan du skicka flera foton i chattfunktionen. Dessutom kan du som tidigare skriva och rita på dem.

Foto: Skärmdump: Snapchat

7. Timglaset

I en tidigare uppdatering dök olika små emojis upp bredvid dina vänners namn. Nu kommer ännu en: timglaset. Om du och din vän har en så kallad "snapstreak" – när du och en vän skickat snaps till varandra utan att det någonsin gått en dag emellan – dyker nu ett timglas upp om tiden för snapstreaken håller på att rinna ut.

Foto: Skärmdump: Snapchat

Uppdateringen är tillgänglig från i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Snapchat