Bomber föll över nyfödda i Aleppo

1 av 5 | Foto: Personalen tog med sig de nyfödda bebisarna när bomberna föll.
NYHETER

När sjukhuset i Aleppo attackerades började en desperat kamp för de nyfödda.

Med utslagna kuvöser och luften fylld av damm slet personalen åt sig bebisarna och räddade dem ner i källaren.

Det var på onsdag morgon som bomber från en lufträd träffade barnsjukhuset Al-Hakim i den rebellstyrda delen av Aleppo, skriver Daily Mail.

I samma flygräd träffades ytterligare två sjukhus i samma område, enligt uppgifter från UNICEF.

– Dörrar och fönster och en del kuvöser slogs sönder så vi var tvugna att ta barnen till en säkrare plats, säger läkaren Riyadh Najjah till AFP.

Fördes ner till källaren

Personalen var oroliga att de nyfödda, somliga för tidigt födda, skulle andas in det damm och skräp som fyllde luften efter attacken.

Tio nyfödda fördes ner i källaren där de fick skötas provisoriskt.

Sjukhuset som drivs i FN-organet UNICEFS regi är ett av de sista specialiserade barnsjukhusen i Syrien och det här var andra gången det bombades.

– Man måste fråga sig var medmänskligheten finns när nyfödda måste slitas ur sina kuvöser på grund av en flygattack, säger Peter Salama som är UNICEFs regionchef.

20 000 barn döda i kriget

Enligt The Syrian network of Human Rights, en organisation som är motståndare till Assad, har regimen dödat omkring 20 000 barn sedan det syriska upprorets början, i mars 2011.

I samma rapport skriver nätverket att 37 000 fäder och 6 000 mammor har dödats av den syriska regimen sedan upprorets början.

ARTIKELN HANDLAR OM

Aleppo

Syrien