Nytt Trump-uttalande upprör

Foto: Donald Trump.
NYHETER

Donald Trump fortsätter att röra upp starka känslor med sina uttalanden.

Vid ett möte på fredagen kallade han en svart anhängare för "min afroamerikan", vilket har lett till en ny kritikstorm.

– Oh, titta på min afroamerikan här borta. Titta på honom, sade Trump under ett valmöte i Kalifornien.

Åhörarna på mötet såg inte ut att reagera märkbart, och Trumps kampanjtalesperson Hope Hicks sade efteråt att Trump "bara pratar om en anhängare i mängden. Det finns ingen illvilja, uppenbarligen".

Hicks tillbakavisade också påståenden om att Trump genom att använda ordet "min" skulle ha gjort en rasistisk kommentar.

Ämnet fick stor uppmärksamhet i sociala medier och "africanamerican" trendade på Twitter under fredagskvällen.

”Intressekonflikt”

Samma dag gick Trump än en gång till skarpt angrepp på domaren i två juridiska processer om det numera nedlagda Trump-universitetet. I förra veckan kallade Trump domaren Gonzalo Curiel för "hatare" och en "total skam", vars mexikanska arv utgör en "absolut konflikt" i fallen.

– Jag bygger en mur. Det är en inneboende intressekonflikt, säger han i en intervju med The Wall Street Journal på fredagen, och påpekar att Curiel även har varit medlem i en organisation av spansktalande domare.

”Fruktansvärda domar”

Nyligen offentliggjordes domstolsdokument som visar anklagelser om att Trumps universitet utnyttjade outbildade och missledde konsumenter med aggressiv marknadsföring.

– Jag har fått fruktansvärda domar (från Curiel), jag har behandlats mycket orättvist. Jag har behandlats mycket orättvist av den här domaren, säger Trump till CNN.

Trump har också uppgett att om han blir president ska han överväga att ändra yttrandefrihetslagar för att göra det lättare att stämma journalister.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM