Misstänkt mord på fest i radhusområde i Täby

avAmanda Skagerström Lindau, Anders Johansson, Isabelle Nordström

En ung man misstänks ha blivit mördad i Täby norr om Stockholm.

Mordet har inträffat i samband med en fest och polisen jagar nu en eller flera gärningsmän som ska ha flytt från platsen.

– Ingen är frihetsberövad, säger Christian Jofur vid polisen.

1 av 5 | Foto: URBAN ANDERSSON
Misstänkt mord i radhusområde i Täby. Tekniker undersöker platsen

Klockan 05.16 på lördagsmorgonen fick polisen in ett larm om ett misstänkt mord i ett radhusområde i Täby, norr om Stockholm.

Enligt flera uppgifter till Aftonbladet ska en ung man ha blivit knivhuggen i ryggen.

– Vi har inlett en förundersökning avseende mord i Täby, säger Christian Jofur, jourhavande förundersökningsledare vid polisområde Nord.

Mannen ska enligt polisen ha skadats med ett knivliknande föremål i samband med en fest med många deltagare. Han fördes med ambulans till sjukhus men dog av sina skador.

Stor sökinsats

En eller flera gärningsmän ska ha flytt från platsen och söks nu av ett stort antal polispatruller. Polisen kan i nuläget inte kommentera om det finns någon misstänkt i ärendet.

– Ingen är frihetsberövad, säger Christian Jofur.

Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning och dörrknackning i området pågår. Polisen har ännu inte identifierat den döde mannen.

– Det var ganska mycket folk på den här festen och det är många som ska förhöras, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Grannar uppger att de hört ljud från huset under natten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Täby

Mord

AB Voice