”Han borde stått på sig”

avJohan Arkert

NYHETER

Svenska mustaschklubben: En mustasch inger förtroende

Foto: SVENSKA MUSTASCHKLUBBEN
Dan Sederowski (överst till vänster), här med resten av styrelsen i Svenska mustaschklubben, tycker att Rikard Palm borde ha kämpat för sin mustasch.

Svenska mustaschklubben ryter till efter att nyhetsankaret Rikard Palm tvingats raka av sin mustasch mellan Rapportsändningarna.

– Han borde stått på sig. Det är en snygg mustasch och en sådan inger förtroende, säger Dan Sederowski, styrelseledamot i Svenska mustaschklubben.

Mustaschförtrycket har fått ett nytt ansikte.

Rikard Palm, 47.

Efter att aftonbladet.se uppmärksammade att SVT:s nyhetsankare tvingats raka av sig sin mustasch mellan rapportsändningarna på söndagen fick Svenska mustaschklubben nog.

– En mustasch är förtroendeingivande och det är rätt väsentligt för en kille som läser nyheter. Det såg dessutom ut som om den var välansad. Det var inte direkt en stålborste om man säger så, säger Dan Sederowski, som själv har en mustasch på dryga 70 centimeter.

"Mustascher har gett folk sparken"

Dan Sederowski säger att han är oförstående till varför mustaschen väcker så starka känslor hos folk.

– Det har varit killar i USA som fått sparken som poliser bara för att de haft mustasch. Och för inte allt för längesedan tvingades en mustaschprydd engelsman som tjänstgjorde i Afghanistan under amerikanskt befäl att raka sig, säger Dan Sederowski.

Men då ryckte Dan Sederowski tillsammans med "World Beard and Moustache Association" ut och skrev flera brev till generalen som till slut lät mannen ha kvar sitt ansiktshår.

"En otrolig dörröppnare"

Dan Sederowski planerar nu att skicka ett stöttande mejl till Rikard Palm och uppmuntra honom till att prova mustaschen igen.

– Jag vill ge honom lite support. Det finns många som tycker om musatchen. Det är en otrolig dörröppnare. Till och med kalla svenskar kommer fram och säger, oh vilken mustasch. Jag har fått vänner i hela världen tack vare det, säger Dan Sederowski.