Publicerad:
Uppdaterad:

Åklagaren kräver livstids fängelse

Publicerad:
Uppdaterad:

Christine Schürrer läste i en bok medan åklagaren beskrev de brott hon åtalats för

Åklagaren krävde livstids fängelse – advokaten kräver att hon släpps fri.

I dag avslutades rättegången kring morden i Arboga.

– Varför i all sin dar skulle hon ge sig på och slå ihjäl två barn? sa advokat Per-Ingvar Ekblad om sin klient Christine Schürrer, 32.

Den sista dagen av hovrättsförhandlingarna mot Christine Schürrer genomfördes i dag och parterna höll sina slutpläderingar.

Kammaråklagare Frieda Gummesson krävde i sitt slutanförande att Schürrer döms till livstids fängelse och utvisning på livstid, medan hennes advokat krävde att hon frikänns.

Nicklas Jangestigs och Emma Jangestigs och hennes sambos målsägandebiträden höll också sina slutanföranden och argumenterade för ett högre skadestånd än det som utdömts av tingsrätten, där Schürrer fälldes för två mord och mordförsök.

Under förmiddagens förhandlingar läste Christine Schürrer i en bok medan åklagaren beskrev de brott som 32-åringen står åtalad för.

– Det är en kall och kontrollerad person, sa kammaråklagare Frieda Gummesson om gärningsmannen.

”Varken Emma eller barnen har haft chansen att skydda sig”

– Varken Emma eller barnen har haft chansen att skydda sig, sa Gummesson.

Per-Ingvar Ekblad riktade kritik mot polisutredningen och hävdade att det inte visats att det inte kan finnas andra gärningsmän till dådet.

– Det finns inget utpekande, det finns inga vittnesmål som knyter henne dit, det finns inget dna, det finns ingen teknisk bevisning, sa Ekblad.

Advokaten hävdade att åklagarsidan låst fast sig vid Christine Schürrer som gärningsman efter att pappan Nicklas Jangestig avförts från utredningen.

– Det var alltså en psykobrud som omgående infördes som misstänkt, och man slutade att vara flexibel vad gäller andra förklaringar, sa Ekblad.

– Det här handlar om ett livstidsstraff och därför måste man sätta beviskraven mycket högt, sa advokaten.

Dom faller måndagen den 16 februari klockan 11.00.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN