Hetast i USA just nu – Gay Bingo

NYHETER

Dragqueens tar Bingospelandet ett steg längre.

1 av 3

Sverige och Stockholm har just varit värd för eventet Europride där tusentals hbt besökare invaderade huvudstaden. För de som inte fick nog av pride, är det kanske dags att ta hit senaste heta Bingotrenden från andra sidan Atlanten – Gay Bingo!

Gay Bingo startade i liten skala i en trång Bingolokal i Philadelphia, Pennsylvania i början av 2000-talet. Men det som startade som ett litet event för att samla in pengar till det lokala Rescue Centret för AIDS smittade, har vuxit snabbt. Fenomenet finns nu både i Philadalphia och Dallas.

Tanken är att en gång i månaden samla människor, med olika bakgrund och sexuell läggning, för att spela Bingo tillsammans på ett lite annorlunda sätt. Hela tillställningen görs till en fest och en show med gala, modeller, dragqueens och nya teman och dansuppsättningar varje månad.

I Charlotte, Carolina i USA håller man just på och förbereder för nästa tema: ”Sex and the city”, efter den omåttligt populära filmen och tv-serien.

— Peruker har tvättats och klänningar justerats för den mest kreativa showen hittills, säger arrangören Nathan Smith till charlotteobserver.com, vi vill ta det här ett steg längre – det är inte bara Bingo det är en hel show!

Intäkterna till AIDS-forskning

Det finns även en seriös sida till Gay Bingo. Ett av huvudsyftena med de helt ideellt drivna tillställningarna, är att samla in pengar till välgörenhet. Framförallt till forskningen kring HIV och AIDS.

— Det är en viktig del av vår budget, berättar Rafael McDonald som är talesman för Resource Center of Dallas för tidningen Dallas Voice. Det finansierar en stor del av de projekt vi jobbar med här. Samtidigt är det ett sätt att få fler människor att få upp ögonen för oss och den viktiga forskning vi håller på med.

Lina Thorén, Minimedia