Sista chansen för Mona Sahlin

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

3 - 0 till blått lag när Sahlin och Reinfeldt möts i veckans fjärde och sista debatt

”Skattechocks-Mona” mot ”Superpakets-Fredrik”.

Årets intensivaste debattvecka går mot final.

I dag möts Sahlin och Reinfeldt i en sista duell i Sveriges Radio.

När varslen vällde över Sverige och finanskrisen mullrade i världen möttes Sveriges regeringsalternativ i debatter och dueller i tv, i Riksdagen och med final i dag i Sveriges Radios ”Studio ett”.

Både blått och rött lag har valt att beskriva vägval i krisen med löpsedelsspråk.

Regeringen Reinfeldts recept är ett ”superpaket” som med neutralare ord är den budget man presenterade den 22 september.

Finanskris och varsel

Mot det står vad regeringen kallar socialdemokraternas ”skattechock” med återinförd förmögenhetsskatt och nej tack till regeringens tredje steg av sänkta skatter för oss som har ett jobb.

Men i de röd-grönas värld hjälper inget blåstämplat ”superpaket” i världen mot den ”arbetslöshetschock” som nu väntar i varslens spår.

Finanskris, varsel och olika lösningar på problemen har dominerat de två debatter och den duell som nu avslutas med finalmatch mellan nästa vals statsministerkandidater, Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin.

Regeringsduglighet har varit ett annat återkommande tema och begreppet ”rödgrön röra” har gjort comeback.

Blått lag leder

Mona Sahlin har gång på gång fått förklara med vem hon faktiskt vill regera efter nästa val. Blir det bara miljöpartiet eller är vänstern också välkomna, om de går med på krav om budgetansvar?

Besked kommer i god tid före nästa val har Mona Sahlin försäkrat medan de blå har mått som prinsar i sin alliansenighet.

Och under tiden har ni läsare utsett vinnare och förlorare mellan rött och blått lag. Med en rond kvar leder de blå med ointagliga 3 - 0. I dag har Mona Sahlin chans till superrevansch.

Klockan 16.00 möter hon Fredrik Reinfeldt i SR:s ”Studio ett”. Aftonbladet.se följer superveckans sista duell - live.

Publicerad: