Skräckrock på besök

Foto: Marilyn Manson i högform. Med ett namn taget både från mördaren Charles Manson och filmstjärnan Marilyn Monroe känns kombinationen mikrofon/ kniv helt logisk.
NYHETER

Räkna med skräckshow. Rysarrockaren Marilyn Manson kommer till Sverige.

Senast Marilyn Manson, 32 (som egentligen heter Brian Warner), slog ner i Sverige var 2005 i Hultsfred. Då bjöd han på den totala skräckshowen med styltgång och snabba kostymbyten.

I juni släpptes Marilyn Mansons sjunde album, ”Eat me, drink me”, en platta som är producerad av hans svenske basist Tim Sköld. Skivan är mycket personlig och handlar till stor del om kärlek, både lycklig och olycklig.

Men Manson är inte bara musiker, utan även författare. Självbiografin ”The long hard road out of hell” gavs ut på svenska i somras och i boken tonar en annorlunda bild av Marilyn Manson fram, långt ifrån schablonbilden.

Vidare i boken kritiserar Manson USA för hyckleri och dubbelmoral, en offentlig känga han delar med Michael Moore (Bowling for Columbine) och ”Borats” skapare SaschaBaron Cohen. Han spelar för ett utsålt Hovet i Stockholm på lördag.

Jasmin Kroon

Läs mer och kommentera

(.se)