Jan Björklund frågas ut om sprickan i Alliansen

avVictor Lindbom

Liberalerna kämpar med usla opinionssiffror – och allianskollegor som har svårt att hålla sams.

I Partiprogrammet riktar Jan Björklund öppen kritik mot Moderaterna:

– Ulf Kristersson har varit inne på att vi ska inskränka asylrätten, det tycker jag är fel.

Det är upplagt för stor dramatik i kvällens Partiprogrammet, Aftonbladets direktsända politikshow.

Med bara fyra månader kvar till valet ser det mörkt ut för Liberalerna. Partiet fick bara 3,9 procent i Aftonbladet/Inizios senaste mätning och skulle därmed åka ur riksdagen om det vore val i dag.

Dessutom har Alliansen interna problem. Synen på migrationspolitiken har den senaste tiden blottat en djup spricka mellan de borgerliga partierna.

M-ledaren Ulf Kristersson har öppnat för samtal om en ny migrationsöverenskommelse där även SD får ingå. Samtidigt har han sagt att ”det måste vara S och M som är basen i en sådan överenskommelse”.

”Redo att bryta Alliansen”

Jan Björklund är av en annan uppfattning. Hans uttalanden om vad som skulle hända om M gör upp med S på egen hand har lett till rubriker som ”Björklund redo bryta Alliansen”.

L-ledaren kommer att frågas ut om det spända läget i Alliansen och det egna partiet av programledarna Robert Aschberg och Janne Grönroos.

1 av 5 | Foto: Stefan Jerrevång

Dessutom: Pallar han en mandatperiod till? Är han verkligen den roligaste partiledaren i Alliansen? Och stämmer frimurar-ryktet?

Som vanligt finns Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin och reporter Malvina Britts på plats för att analysera vad som sägs.

Det blir också en debatt om att kartlägga gärningsmäns härkomst mellan Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, och Jenny Sonesson, ledarskribent på Göteborgs-Posten.

Partiprogrammet sänds live inför publik från klockan 19.00 på hotell Scandic Malmen i Stockholm. Dörrarna slås upp klockan 18.00, alla är välkomna och det är fri entré.

Du kan givetvis följa sändningen på Aftonbladet via din mobil, surfplatta eller dator.

ARTIKELN HANDLAR OM