40-årig kvinna begärs häktad för Salabrand

avTT

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Helikopter och brandbil i Broddbo utanför Sala. Bild från tidigare i veckan.

Den kvinna i 40-årsåldern som suttit anhållen, har nu begärts häktad misstänkt för att ha anlagt skogsbranden i Broddbo utanför Sala.

Hon begärs häktad som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Kvinnan, som greps på torsdagen, begärs häktad för grov mordbrand den 5 juni i Broddbo. Häktningsförhandlingen hålls på lördagen i Västmanlands tingsrätt.

Räddningstjänsten har nu jobbat klart vid flera av de skogsbränder som härjat i Salatrakten och de lämnar över ansvaret för eftersläckningsarbetet i Björnmossen, Helgonmossen och Rörbo till markägarna.

Men vid branden i Broddbo fortsätter dock släckningsarbetet.

– Det enda vi har kvar är branden i Broddbo, säger Roger Steffen, informatör på Storstockholms räddningscentral.

Drar successivt sig tillbaka

Räddningstjänsten drar successivt tillbaka styrkorna från bland annat Norrbotten, Västra Götaland och Stockholm som bekämpat bränderna de senaste dagarna.

– Hur många och i vilken omfattning är inte klart än. Men nu koncentrerar vi oss på att utföra ett fullgott släckningsarbete endast på ett ställe.

Tidigare fick räddningstjänsten uppgifter från brandflyget om att ytterligare bränder brutit ut i området, men det visade sig inte stämma.

– Det verkar ha varit uppflammande rester av tidigare hyggesbränningar i myrliknande trakter. Det brann inte med öppna lågor utan rök mest, säger Roger Steffen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder