Rodman i bisarr intervju – avslöjar Kims kunskaper i engelska

avHans Österman

NYHETER

Förre NBA-stjärnan Dennis Rodman är på plats i Singapore.

Han var känslosam när han gav en stundtals bisarr intervju i CNN – och svarade till sist på frågan om hur bra Kim Jong-un egentligen är på engelska.

Dennis Rodman, 57, är en av få västerlänningar som har besökt Nordkorea och träffat Kim Jong-un, 34.

Så sent som för ett år sedan, i juni 2017, besökte han diktaturen under en fem dagar lång vistelse. Då lämnade han, enligt Washington Post, över en handfull presenter avsedda för Kim och hans familj – bland annat Trumps bok ”The art of the deal” från 1987.

1 av 2 | Foto: CNN
Förre NBA-stjärnan Dennis Rodman var på plats i Singapore. Gav en känslosam och bisarr intervju.

”Jag är så glad”

CNN uppgav i natt – inför toppmötet på hotell Capella – att Kim Jong-un har läst boken. Om det hjälper honom i förhandlingarna återstår att se – men det var en känslosam Dennis Rodman som intervjuades på plats i Singapore under tisdagsmorgonen.

Under den stundtals bisarra intervjun hade Rodman nära till tårar och rösten sprack flera gånger. På huvudet hade han Trump-supportrarnas karakteristiska röda keps med texten ”Make America great again”.

– Det är en stor dag. Jag är här för att uppleva den. Jag är så glad, sa den förre basketstjärnan.

Obama ”avfärdade mig”

Rodman uppgav att han tidigare försökt kontakta Barack Obama för att framföra budskap från Nordkorea.

– Han gav mig inte ens en dag av sin tid. Han avfärdade mig bara.

På frågan om Kim Jong-un kan tala engelska, eller åtminstone förstår, var Rodman först svävande.

– Han är som ett stort barn, fastän han är liten. Han älskar att njuta av livet, ta selfies och sånt. Han vill komma till USA och han vill att hans folk ska ha det bra.

När CNN:s reporter Chris Coumo upprepade frågan om diktatorns kunskaper i engelska svarade Rodman till sist:

– Lite grann. Om du pratar om basket så förstår han det. Folk vet att han inte är dum. Han skyddar sitt folk och sin ära. Inget kommer att hända över en natt.

Dennis Rodman sa å ena sidan att han förväntade sig ”ett bra möte” mellan Trump och Kim – men verkar samtidigt inte alltför entusiastisk.

– Jag ser inte den politiska delen. Jag vill se ett handslag, ett leende, ett glas iste. Det enda jag vill är att ta sporten till Nordkorea.

Här är Kim Jong-uns tåg 00:59