Grannens drönare, framtidens störningsmoment

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Grannens surrande drönare spås bli framtidens störningsmoment. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Grannar som felsorterar i det automatiska soprummet, har högljudda robotar hemma eller som laddar elbilen i det gemensamma garaget spås bli framtidens irritationsmoment, enligt en ny rapport från Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC).

Störande ljud från grannens drönare eller illaluktande kompost finns också med i topp när svenskarna får spåna om vad de kommer att störa sig på hos sina grannar någon gång i framtiden. Några oroar sig också över att smart hemelektronik av misstag ska kunna styras av grannar i trapphuset.

Just irritation över felsortering i soprummet, som hamnar högst på listan, är dock inget framtidsfenomen, problemet toppar även listan över vilka ordningsregler som det oftast slarvas med redan i dag. Andra irritationsmoment för bostadsrättsinnehavare är i dag nedskräpning i gemensamma utrymmen följt av barnvagnar eller annat som blockerar trapphuset.

Undersökningen är gjord genom en webbenkät som skickats ut av undersökningsföretaget Gfk Norm under januari och februari i år. 1 000 personer från 18 år deltog.