Doktor Åsas sambo stämd på 5,5 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Häktad för mordbrand - förhandlingarna fick ställas in

”Vad skulle motivet vara?”  Tv-kändisen Åsa Wihlbeck, 37, köpte den framlidne Harry Scheins lyxvilla tillsammans med sin sambo. Hon tror inte att han är skyldig till mordbrand. ”Vad skulle han kunna ha att vinna på det här?”
Foto: Magnus Wennman
”Vad skulle motivet vara?” Tv-kändisen Åsa Wihlbeck, 37, köpte den framlidne Harry Scheins lyxvilla tillsammans med sin sambo. Hon tror inte att han är skyldig till mordbrand. ”Vad skulle han kunna ha att vinna på det här?”

Doktor Åsa Wihlbecks sambo har stämts på 5,5 miljoner kronor.

I morgon skulle han ha hörts i Umeå tingsrätt om miljonkravet.

Men förhandlingen ställdes in – nu sitter han häktad misstänkt för att ha bränt ner Harry Scheins lyxvilla.

Foto: Per-Olof Sännås
Åsa Wihlbecks sambo vid häktningsförhandlingen. Till höger mannens advokat Ulf Klementsson.

Det var den 24 februari som Harry Scheins lyxvilla vid Kevinge Strand i Danderyd brann ner.

I fredags häktades en 43-årig man misstänkt för mordbrand. Mannen är sambo med tv-profilen doktor Åsa Wihlbeck – och han är också blivande ägare till huset.

Stämd av affärspartner

I fjol betalade Åsa Wihlbeck och mannen 1,9 miljoner i handpenning för Schein-villan och i april skulle köpet slutföras.

Samtidig har Åsa Wihlbecks sambo dragits med en besvärlig stämning. En tidigare affärspartner har via kronofogden krävt sambon på 5,5 miljoner kronor plus ränta.

Ärendet är överlämnat till förhandling i Umeå tingsrätt och i mitten på januari kallades de till förhandlingar som skulle hållas i morgon.

Den 23 februari, dagen innan villan eldhärjades, fick tingsrätten in ett brev från sambons advokat med ett försök att bestrida fordran. Tvisten gäller ett avtal om hyreslokaler i Brattby utanför Vännäs. Fastighetsägaren menar att mannen är skyldig 5,5 miljoner i utebliven hyra. Själv hävdar sambon att avtalet makulerats strax efter att det tecknades och därför inte är giltigt.

Tingsrätten noterade sambons inställning till skulden men avskrev inte ärendet. I morgon skulle en första förhandling ha hållits i Umeå tingsrätt.

Men den fick ställas in.

Ingen kontakt

Sambons advokat ringde i dag på morgonen till tingsrätten och sa att mannen inte kunde närvara vid förhandlingarna då han häktats misstänkt för mordbrand och sitter inlåst med restriktioner.

Advokaten meddelade också att hon avsagt sig uppdraget åt mannen.

Det är nu oklart när förhandlingarna kan hållas.

– Vi får väl se, vi hoppas på en ny tid i maj, säger Rolf Engman juridiskt ombud åt fastighetsägaren som stämt sambon.

Åsa Wihlbeck har inte haft någon kontakt med sin man sedan han greps i tisdags. Hon chockades av beskedet att hennes sambo misstänks för att ha tänt eld på deras drömhus. Men hon tror inte miljonkravet har med saken att göra.

– Det är jobbigt att hålla på med, men jag tror inte han kände sig orolig för det. Det är den andre som är skyldig min sambo pengar, säger Åsa Wihlbeck.

Publicerad: