En anhållen efter våldtäkt i Bromma

NYHETER

En man har anhållits efter överfallsvåldtäkten i Bromma som ägde rum i förra veckan, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

En man har anhållits på sannlika skäl misstänkt för våldtäkten i Bromma på långfredagen, enligt Åklagarmyndighetens pressmeddelande:

”Åklagaren ska senast fredag den 6 april klockan 12 besluta om mannen ska begäras häktad eller inte. Eftersom ärendet är inne i ett tidigt skede kan någon ytterligare information för närvarande inte lämnas. ”

– Anhållandet skedde strax efter klockan 17 idag, säger Karin Rosander, presskommunikatör på Solna tingsrätt.

Just nu pågår olika typer av utredningsåtgärder, bland annat ska det hållas förhör med den misstänkte mannen.

1 av 6 | Foto: P-O SÄNNÅS

Greps vid 16-tiden

Enligt Expressen ska mannen ha gripits vid 16-tiden på tisdagen. Hur gripandet gick till är fortfarande oklart.

Om det finns någon koppling mellan våldtäkten i Bromma på långfredagen och våldtäkten vid Stockholms universitet på påskdagen kan polisen inte svara på.

– Sånt tittar vi alltid på men i nuläget finns inget som tyder på det, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Överfölls på väg från jobbet

Det var när kvinnan var på väg hem från jobbet som hon överfölls av mannen. Kvinnan pratade då i telefon med en person som då larmade polisen.

Under påskhelgen har flera liknande brott inträffat. På påskdagen våldtogs en kvinna under dagtid i området Frescati i närheten av Stockholms universitet. Igår eftermiddag, annandag påsk, utsattes ytterligare en kvinna för ett våldtäktsförsök på Norra stationsgatan i centrala Stockholm.

Så många våldtäkter anmäls varje år 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Bromma

Brott