Tre män gripna i Upplands-Bro efter rån i Västerås

NYHETER

Rånarna slog till mot en spelbutik i Västerås på måndagseftermiddagen – och flydde i en stulen personbil.

Enligt Aftonbladets uppgifter inledde polisen ett efterföljande som slutade med att de misstänkta rånarna kraschade i ett bostadshus i Upplands-Bro.

Tre män har gripits i samband med händelsen.

Rånet i Västerås inträffade i stadsdelen Skiljebo klockan 13.35.

De misstänkta gärningsmännen, som enligt polisen var beväpnade med ett pistolliknande föremål, flydde i en stulen personbil.

Under flykten fick polisen upp spåret efter rånarna och inledde ett efterföljande som slutade med att personbilen kraschade in i ett bostadshus i Upplands-Bro. De misstänktas bil rammades av polisen.

Varningsskott avlossades

Enligt Aftonbladets uppgifter avlossade polisen varningsskott i samband med detta.

— Vi kan bekräfta att varningsskott avlossades. Det gjordes i samband med att vi hade prejat bilen vi följde efter och två personer i bilen försökte springa ifrån den, säger Daniel Wikdahl.

Fyra män frihetsberövades efter att bilen kraschat.

— Tre av personerna har gripits, misstänkta för brott i samband med den här händelsen. Den fjärde personen är inte straffmyndig och har överlämnats till socialen, säger Daniel Wikdahl.

Inga personer ska ha skadats vid biljakten.

— Det finns inga uppgifter om några skador, vare sig i Upplands-Bro vid gripandet eller vid rånet i Västerås, säger Daniel Wikdahl.

Helikopter användes i sökandet

Enligt polisen fanns det pengar i bilen som kan komma från rånet.

– I bilen har vi anträffat gods i form av kontanter. Initiala uppgifter om hur mycket pengar det rör sig om håller vi för oss själva. Men vi kan inte utesluta att de kommer från rånet i Västerås, säger Daniel Wikdahl.

Ett tiotal polispatruller var på plats i Upplands-Bro och också polishelikopter användes i sökandet efter de flyende männen.

Tre rubriker - 9 april 00:29
1 av 3 | Foto: Läsarbild /
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott