Porrattack mot Facebook

NYHETER

Porrföretag försökte hacka den populära communityn – stäms av Facebook

Den populära communityn Facebook har utsatts för en porrattack.

Ett porrföretag har försökt hacka sig in på sidan i jakt på information om användarna.

Nu stämmer Facebook företaget och kräver det på skadestånd.

Det kanadensiska porrföretaget har flera gånger försökt ta sig in på Facebooks servrar, uppger CBC News. Enligt stämningsansökan, som lämnades in i Kalifornien i förra veckan, rör det sig om över 200 000 försök.

På jakt efter information

Den första upptäckten ska ha gjorts i somras. Porrföretaget ska, enligt Facebooks jurister, ha varit på jakt efter personlig information om användarna.

Attackerna har spårats till flera datorer i kanadensiska Ontario och Toronto som ägs av företaget Istra Holdings. Företaget säljer porr och reklam på internet under namnet SlickCash.

Det är inte känt vilken typ av information porrföretaget kommit över och hur den enskilde användaren drabbats. Men enligt stämningsansökan har porrföretaget ”medvetet och utan tillstånd tagit, kopierat och använt data från Facebooks servrar”.

34 miljoner användare

Facebook har cirka 58 miljoner användare och tillåter sina besökare att lägga upp personliga foton, information som bostadsort, födelsedagar och arbetsgivare.

Enligt CBC News har Facebook lagt ner över 50 000 dollar på att hitta hackarna. Förutom skadestånd kräver Facebook att Istra Holdings företag förbjuds att kontakta de servrar som Facebook använder.