Högg huvudet av pappa - med samurajsvärd

NYHETER

Zachary Gibian, 20, dömdes idag till 25 år till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin styvpappa med ett samurajsvärd.

20-åringen påstår att pappan utsatt honom för sexuella övergrepp i flera år.

Foto: AP
Gibian.

Zachary Gibian från Riverhead, norr om New York, högg sin styvpappa så hårt med samurajsvärdet att huvudet nästan föll av. När domen lästes upp var han helt tyst, uppger AP.

20-åringen hade erkänt mordet i videoinspelningar men ändrade sin version i domstolen. Där påstod han att det var hans mor, Laura Nager, som huggit ihjäl styvpappan efter att ha upptäckt de sexuella övergreppen.

Mamman förnekar brott

Mamman har hela tiden sagt att hon inte haft med mordet att göra och närvarade inte under rättegången, men Zachary Gibians syster Anne Leonardi fanns på plats för att representera familjen. Hon yrkade på lagens strängaste straff för sin bror.

Zachary Gibians vän Troy Harrelson vittnade om att 20-åringen ringt honom efter mordet för att han ville åka och dumpa samurajsvärdet och att Gibian erkänt mordet för honom.

Enligt åklagarna är styvpappan, 51-åriga Scott Nager, inte en sexbrottsling utan en oroad förälder som försökte hålla koll på sin rebelliska tonårsson, skriver AP.

David Nannini Nilsson