Intimt om piercing

NYHETER

Marcus Ljungdahls vardag handlar mycket om att köra metallbitar genom könsorgan.

Foto: Marcus Ljungdahl har koll på det här med piercing i de nedre regionerna.  

Men så jobbar Marcus Ljungdahl också som piercare sedan 16 år tillbaka. I sin studio, East Street Piercing på Söder, tar han emot killar och tjejer, män och kvinnor och ibland tanter och gubbar som vill ta hål i örat. Eller snoppen.

Vad är trendigast just nu inom intimpiercing?

- Det finns inga trender på det sättet, utan det vanligaste, det jag gör mest, är "Prince Albert" på killar och piercing i klitoriskappan på tjejer. Båda två är populära eftersom de läker väldigt lätt, på två-tre veckor bara.

Prince Albert? Förklara!

- Det är helt enkelt när man gör ett hål från undersidan av penisen ut genom urinröret. Där kan man välja att sätta en ring, eller en stav. Var den härstammar ifrån är oklart, men det sägs att den var populär under den Viktorianska eran, då man för att se androgyn ut drog penisen bakåt med hjälp av ringen. Om prins Albert verkligen hade en är väl inte helt belagt om man säger så...

Vilken piercing gör mest ont?

- Helt klart en ampallang, då ett stift förs rakt igenom ollonet. Det gör hemskt ont! Den har sitt ursprung i manbarhetsriter, på till exempel Borneo var det vanligt att man gjorde en ampallang när en pojke skulle träda in i vuxenvärlden och bilda familj.

Så, hur många intimpiercingar gör du varje dag?

- I genomsnitt mellan en eller två stycken, faktiskt. Och det är ungefär lika fördelat mellan killar och tjejer.

Kalle Asplund

Allt om Stockholm