Misshandlad 16-åring död

Fem ungdomar födda 1991 som suttit anhållna är delgivna misstanke för mord

Den 16-årige pojken som misshandlades på Kungsholmen i Stockholm natten till lördagen har avlidit, säger Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström till aftonbladet.se.

– Samtliga fem som sitter anhålla för dödsmisshandeln har nu delgivits misstanke för mord.

På söndagseftermiddagen lämnades blommor, ljus och nallar på Kungsholms hamnplan där den sextonårige pojken misshandlades.
På söndagseftermiddagen lämnades blommor, ljus och nallar på Kungsholms hamnplan där den sextonårige pojken misshandlades.

De fem anhållna är samtliga födda 1991. Utredarna vill inte avslöja någonting om vad de har sagt i förhören.

– Det är främst med hänsyn till deras låga ålder. Vi vill vara lite försiktiga med dem för de är så unga, säger Björn Engström.

Utredningen går nu vidare med att sammanställa vittensuppgifter kring händelsen. I morgon kommer utredningen att lämnas över till åklagare.

– Vem det blir vet vi inte. Det kommer att lottas på en ordinarie åklagare.

Den 16-årige pojkens hjärta slutade slå på platsen för misshandeln, utanför en festlokal på Kungsholmen, men sjukvårdspersonal lyckades senare få det att slå igen. Sedan dess har pojken hållits nersövd och har haft andningen igång med hjälp av respirator. Läkarna har dock på grund av pojkens omfattande skall- och hjärnskador inte kunnat ge så mycket hopp.

16-åringen fick ta emot både sparkar och slag, riktade främst mot överkroppen och huvudet.

På söndagen avled han.

I morgon skulle han ha fyllt 17 år.

Publisert: