Två anhållna för Trollhättanmord

NYHETER

55-årig man misstänkts mördats

Två personer har anhållits sedan en man hittats död i en lägenhet i Trollhättan. Polis och åklagare misstänker att den döde mördats.

– De båda anhållna är misstänkta för mord. En av dem är misstänkt för mord och alternativt medhjälp, sade jourhavande kriminalkommissarien Britt Hermansson i Västra Götaland.

Hon ville inte avslöja några detaljer om de anhållna eller offret. Men inre befälet i Trollhättan uppgav att de misstänkta är en 44-årig kvinna och en 25-årig man samt att offret är en 55-årig man.

Hade stickskador

Offret hittades på tisdagskvällen i lägenheten på Lantmannavägen i stadsdelen Kronogården. De båda misstänkta fanns där när polisen kom, och en av dem greps och en medtogs för förhör. Under natten till onsdagen anhölls de av åklagare.

Då arbetade polisens tekniker med att finkamma lägenheten i jakt på eventuella spår, men Hermansson ville inte kommentera om de funnit några.

Finns det något misstänkt motiv?

– Nej, det har vi inte än så länge, sade Britt Hermansson.

Inre befälet i Trollhättan kände inte heller till något möjligt motiv men berättade att offret hade stickskador. Han kunde däremot inte bekräfta en uppgift av TV4 Väst om att den döde hade blivit knivskuren.

TT