Hade sex med elev

NYHETER

Tenniscoachen förförde 13-åring

LONDON. Tennismamman kom hem tidigare än planerat.

Då upptäckte hon sin 13-åriga dotter i säng med topptränaren Claire Lyte.

– Jag är för ung. Hon borde ha vetat bättre, säger flickan till polisen.

Foto: ORALSEX PÅ RUMMET Claire Lyte blev aldrig någon tennisstjärna. Då fick hon jobb som tränare i stället. På träningslägret fick hon en 13-årig flicka som elev. De utvecklade ett förhållande och hade sex med varandra. Nu har hon dömts för sex med minderårig.

Claire Lyte, 29, drömde om ett liv som tennisproffs och var som bäst 101:a på juniorvärldsrankingen. Brittiskan lyckades dock aldrig etablera sig på WTA-touren och bestämde sig i stället för att bli tränare. Jeremy Bates, Storbritanniens förre Davis Cup-kapten, hjälpte henne att få ett jobb hos LTA, det brittiska tennisförbundet.

Låg i flickans rum

Det var där, på förbundets anläggning i Loughborough, hon träffade sitt offer. Flickan hade varit på akademin i ett halvår när hon första gången blev förförd av Claire Lyte. Affären upptäcktes av 13-åringens mamma, som fick en chock när hon efter en fest gick in på flickans rum. Där, i sängen, hade flickan och hennes tränare oralsex.

– Din pedofil. Ut ur huset, skrek mamman.

I det första skedet lät hon bli att blanda in polisen, men när hon förstod att förhållandet fortsatte anmälde hon Claire Lyte. Flickan och Lyte – som 2001 utsågs till Årets ungdomstränare – brukade dela rum i samband med turneringar. När polisen undersökte Lytes hem i Shirley utanför Solihull hittades 13-åringens trosor och ett handskrivet kärlekskontrakt.

Lovat evig kärlek

Under den två veckor långa rättegången i Liverpools tingsrätt, som avslutades i går, framkom att 13-åringen blivit besatt av Claire Lyte och lovat henne evig kärlek. Affären inleddes i maj 2005.

Claire Lyte har nu dömts för minst fyra fall av sex med minderårig.

Hon nekar till alla anklagelser och säger att 13-åringens mamma hittat på hela historien.

Straffet – maximalt 14 års fängelse – bestäms den 2 november.

Det brittiska tennisförbundet skakas av sexskandalen.

– Det har varit en väldigt svår tid för alla inblandade. Våra sympatier har legat hos offret och hennes familj under den här prövningen, säger arbetsgivaren i ett uttalande.