Sugen på queerfilmfestival?

1 av 3 | Foto: Erik Alm, en av arrangörerna för Stockholm Queer filmfestival och Christine Hargin, volontäransvarig.
NYHETER

Både ”FilmIdyll” och ”Stockholm queer filmfestival” äger rum i helgen. Den förstnämnda visar filmer i Årsta Folkets Bio och den andra håller till på Kägelbanan på Söder.

”FilmIdyll” arrangeras för första gången.

- Vi blandar spel-, konst-, dokumentär, lång- och kortfilm. Vi kommer även ha panelsamtal, konstutställning, mat och fest, säger Elin Emil Sandström Lundh, en av arrangörerna.

Vad är en queerfilm?

- Vår definition är en film som ifrågasätter eller och synliggör olika maktstrukturer och normer med en feministisk utgångspunkt. Främst gällande sexuell identitet och kön, men även klass, etnicitet, kropp och smak.

Queerfilmfestivaler är ovanligt förekommande i Stockholm. När det nu dyker upp två stycken på samma helg är det en ovälkommen krock, erkänner arrangörerna. Men Erik Alm på Stockholm queer filmfestival tror sig, trots konkurrensen, kunna locka mycket folk.

- Vi tar tvungna att byta lokal och hade därför bara den här helgen att lägga festivalen på vilket är olyckligt. Vi kommer nog till viss del att dra folk från varandra. Men jag är ganska säker på att besökarna räcker till ändå, säger han.

Jonas Andersson

PunktSE

Fakta/Festivalerna

Andra filmfestivaler i stan: