Nyheter

Kommunens bolag kräver svar av Säpo

NYHETER

Göteborg

Styrelsen för de kommunala bostadsbolagen i Göteborg svävar fortfarande i viss ovisshet om vad som egentligen diskuterats mellan bolagen och Säpo.

– Jag har fortfarande ingen klar bild, säger vice ordförande i styrelsen, Helene Odenjung (fp), till TT.

Syftet med Säpos kontakter med de kommunala bolagen i Göteborg, där moderbolaget heter Förvaltnings AB Framtiden, har beskrivits som ett utbyte av information om terrorism och personer som stöder terrorism.

Kritik mot Säpo

Koncernstyrelsen tog upp frågan på tisdagen, då information om vad Säpo själva säger att de har gjort lämnades.

Dessutom presenterades en skrivelse från vd Kurt Eliasson med innebörden att man inte har lämnat några uppgifter till Säpo. Helene Odenjung finner det märkligt att styrelsen inte i förväg fick information om att samverkan skulle ske utan att man har fått veta det först i efterhand och dessutom måste be om information.

– Vill nu Säpo arbeta på ett nytt sätt då ska det också vara öppet, säger Helene Odenjung, som inför nästa styrelsemöte i början av juni har begärt att styrelsen ska få mer information om vad som försiggått.

TT: Fortsätter samarbetet mellan bolagen och Säpo och i vilken form?

– Jag vet inte.

Kurt Eliasson, ny vd för Sabo, de allmännyttiga bostadsföretagens organisation, fick sin efterträdare utsedd vid tisdagens styrelsemöte. Ny vd är Carl-Johan Korsås, nuvarande stadsdirektör i Jönköping.

Tidigare artiklar

Göran Sjögren/TT

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter