Borelius flyr från Sverige

NYHETER

Paniksäljer sin villa i Djursholm

1 av 4 | Foto: Maria Borelius och hennes familj har redan flyttat till London, säger mäklaren Anders Tjärnvall.

Nu flyr skandalministern landet.

Maria Borelius säljer lyxvillan i Djursholm och emigrerar till England.

- Hon vill att huset ska säljas så fort som möjligt. Familjen har redan flyttat till England, säger mäklaren Anders Tjärnvall.

För två veckor sedan var Maria Borelius en av de stora överraskningarna i Fredrik Reinfeldts nya regering. Som handelsminister stod hon på toppen av sin karriär. Nu flyr hon till London - avslöjad som skattefifflare och polisanmäld för att inte ha betalt tv-avgiften.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är en första visning av familjens 323 kvadratmeter stora lyxvilla med en 2395 kvadratmeter stor tomt i exklusiva Djursholm redan bokad.

- Tanken var inte att familjen skulle sälja utan bo kvar här hemma och satsa på Sverige. Men nu har jag blivit ombedd att sälja huset så fort som möjligt, säger Anders Tjärnvall på mäklarfirman Vincent Forssbeck.

Tio miljoner kronor

Redan i början av veckan får några få utvalda spekulanter titta närmare på villan.

- Objektet bör säljas för minst tio miljoner kronor om man jämför med andra liknande objekt på marknaden just nu, säger en ledande mäklare.

Förutom huset i Djursholm har familjen Borelius/Larsson en våning i Cannes på franska Rivieran, en lyxvilla i Falsterbo och en bostad i Londons utkanter. Det var dit Maria Borelius flydde efter sina åtta skandalfyllda dygn som handelsminister.

Under veckan bestämde sig Maria Borelius för att inte återvända. Huset skulle säljas så diskret som möjligt.

Flera mäklare nobbade

- Vi ska inte annonsera eller visa något på internet. Maria Borelius vill ha så lite publicitet som möjligt efter det som hänt. Hon känner sig jagad, säger Anders Tjärnvall.

Borelius och hennes man Greger Larsson har ägt villan sedan 1996.

- Flera mäklare har blivit ombedda att sälja villan i Djursholm, men sagt nej. Vi vill inte sälja den eftersom vi inte vill förknippas med den verksamhet som Borelius varit inblandad i, säger en mäklare på en av de största firmorna i Stockholm.

Maria Borelius lyxbostäder

Maria Borelius svarta oktober

Jill Sjölund