Våga älska Lena Philipsson!

NYHETER

Malin Hasselbom hyllar sin idol – som hon fick träffa på Öland i somras

Att Lena Philipsson antagligen är Sveriges bästa artist genom tiderna är ganska självklart, med hennes utstrålning, humor och coola kläder kan man inte vara något annat.

Foto: Malin Hasselbom träffade Lena Philipsson efter konserten på Victoriadagen på Öland i somras.

Att Lena Philipsson är bra, det kan man ju bekräfta genom Svt:s 50 årskalas då hon sjöng först en egen låt och sedan barnvisor, omgjorda på det sätt bara Philipsson kan.

Lena är dessutom en väldigt bra förebild, särskilt för unga tjejer eftersom det Lena står för är ju ungefär ”Våga gå din egen väg!”.

Det finns många som jämför Lena Philipsson med Carola, vilket jag verkligen inte förstår. Lena och Carola är två helt olika personer som inte är lika varandra på något sätt, det enda de två har gemensamt är väl att de båda har deltagit i melodifestivalen.

Det finns liksom ingen genre som man kan sätta in Lena och hennes musik i, inte pop, inte rock, inte soul hon har helt enkelt en egen kategori med lite av varje, den kategorin heter kort och gott Lena Philipsson. Och den är ju samtidigt den bästa.

Stor självironi

Medias uppfattning om Lena är väldigt fel, faktum är att media aldrig har förstått vilken självironi Lena gör allting med.

Dessutom undrar jag hur många barn Lena hade haft om det hade varit sant att hon var med barn varje gång det stod det, hon hade ju i så fall hunnit med tre, fyra stycken bara i år. Och det senaste rykten kommenterade Lena på sin hemsida så här:

- Det känns ju inte så smickrande att de ringar in magen på det viset och påstår att den putar, "nej" vill man säga då, "jag är bara fet".

Och då var det genast en tidning som fick det till att Lena skulle tycka att hon var fet, men det var ju självklart inte så hon menade utan även det var ett skämt på Philipsson-vis.

20 år som artist

Lena firar dessutom 20 år som artist i år. Hurra för det!

På sina 20 år har Lena deltagit i melodifestivalen som antingen artist eller låtskrivare 6 gånger och funnits i svenska folkets hjärtan ända sedan 80-talet.

Jag tror att vi alla älskar Lena Philipsson på något sätt, mer eller mindre. Dessutom ett extra grattis för dina 20 år som artist från mig, ett phan! (observera att "fans" stavas med PH!)

Slutligen, alla ni som sitter där hemma, ta nu tillfället och passa på att någon gång se Lena, det är verkligen värt det. Tack vare Lenas fantastiska utstrålning, otroliga röst och att hon bjuder på sig själv gör hon sina konserter till i alla fall det bästa jag någonsin varit med om.

Läsarartikel

Malin Hasselbom