3-åring räddade mammans liv

NYHETER

Barnet stoppade mannen som våldtog och plågade mamman

De två barnen såg när exsambon våldtog deras mamma. När han tog stryptag på henne ingrep 3-åringen – och räddade hennes liv.

– Annars hade han dödat mig, ska mamman ha sagt i förhör.

Orsaken till våldtäkten ska enligt källor till Sundsvalls Tidning vara svartsjuka. Den 39-årige exsambon hade fått reda på att kvinnan träffat en ny man. På lördagsnatten bröt han sig in i hennes lägenhet genom en balkongdörr. Där ska han ha våldtagit henne medan deras gemensamma barn tittade på.

Hotade döda mamman

Enligt uppgifter i utredningen ska mannen ha hållit stryptag på mamman och sagt att han inte tänkte sitta inne för våldtäkt, då kunde han lika gärna sitta inne för mord.

Då sprang det treåriga barnet fram för att stoppa våldet. Pappan föste undan barnet men ingripandet var tillräckligt för att kvinnan skulle komma loss.

Grannarna hörde mammans skrik och larmade polisen. Hon ska ha våldtagits en gång till innan polisen kom till platsen.

Grov våldtäkt

I måndags anhölls exsambon på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Det är misshandeln som gör att våldtäkten betecknas som grov.

Treåringen har förhörts om händelsen men polisen vill inte gå in på vad som kommit fram. Mannen har hittills förnekat brott i förhören.

I dag klockan 12 inleds häktningsförhandlingarna. Då ska tingsrätten i Sundsvall ta ställning till om mannen ska häktas eller inte. Om han döms för brottet riskerar han minst fyra års fängelse.

Mia-Li Hallengren