Man häktad för sexbrott mot barn

NYHETER

Minst fyra barn ska ha utsatts för övergreppen

En 50-årig man misstänkt för flera övergrepp på barn. I nuläget rör det sig om fyra barn, men härvan kan komma att växa.

Mannen är i 50-årsåldern och bosatt på en mindre ort i norra Uppland. I lördags häktades han vid Uppsala tingsrätt misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig, skriver UNT. Enligt uppgift till tidningen kan det komma att handla om betydligt fler barn än de fyra som det i nuläget rör sig om. Polisen är dock mycket förtegen om utredningen.

Inte heller åklagaren och förundersökningsledaren Mikaela Stranne kan kommentera fallet. Hon vet inte heller i nuläget om härvan kommer att växa.

- Vi har börjat förhöra barnen och det ska hållas fler förhör. Då berättas det ju om vad som har hänt och vilka som har varit där. Då kan det ju givetvis bli fler barn som blir aktuella i utredningen, men sedan vet vi inte om det är som målsägare eller vittnen, säger hon till UNT.

Den 50-årga mannen nekar till övergreppen. Åklagaren har av Uppsala tingsrätt fått fram till 17 augusti på sig att väcka åtal mot mannen.

- Just nu vet vi inte om det räcker eller om vi kommer att begära förlängning av åtalstiden. Det beror också på om det här kommer att växa, säger Mikaela Stranne.

Oskar Kollberg