Föräldrar började slåss - juniormatch blåstes av

NYHETER

Juniormatchen mellan Råslätt och Husqvarna urartade helt.

Tre minuter före matchslut tvingades domaren blåsa av då både ledare och publik börjat slåss på plan.

Domare Mihael Mihaj är fortfarande upprörd över matchen han dömde under tisdagen. Efter att ha blåst av matchen när bara några minuter återstod tvingades han själv fly från planen.

– Det var hetsigt under hela matchen. Det här är det värsta jag upplevt, säger Mihael Mihaj som totalt delade ut ett rött och fem gula kort i matchen.

Det hela startade i mitten av första halvlek.

Började bråka

Två föräldrar till spelare i vardera lag började bråka. Orsaken till utbrottet ska ha varit att den ene föräldern ska ha uttalat svordomar åt den andres barn, enligt domaren.

Redan vid det tillfället avbröt Mihael Mihaj matchen, men eftersom det skedde utanför plan beslöt han sig för att fullfölja spelet. Matchen startades på nytt och fungerade bra fram till 87:e minuten.

– Något hände bakom min rygg. När jag vänder mig om ser jag att en Husqvarnaspelare ligger på marken, berättar Mihael Mihaj.

Efter att spelarna rykt ihop på fotbollsplanen spårade matchen ur helt. Publik och ledare gav sig ut på planen och började slåss.

– Då kände jag mig inte bekväm längre. Jag tog mig in i omklädningsrummet. Jag kände mig säkrare där än ute på plan, säger Mihael Mihaj.

Ingen gripen

Polisen kunde lugna stämningen, men ingen person greps.

Ärendet har nu förts vidare till Smålands fotbollförbund.

– Det är olyckligt när sådant här händer, men som tur är så är det väldigt ovanligt. Vi spelar ju ändå 7 000 matcher i Småland per år och något sånt har inte hänt på väldigt länge, säger Mats Larlind på fotbollsförbundet till Jnytt.se.

Hur känns det nu?

– Man får ju släppa det och gå vidare, det är en ny match i dag, säger Mihael Mihaj.