Han kissade - vid scenen

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommunal-
rådet: Jag var inte full

Nyköpings kommunalråd Göran Forssberg (s) blev kissnödig på Finlandsfärjan.

Då ställde han sig intill scenen och kissade.

- Jag skäms som en hund, säger han.

drack två öl Göran Forssberg har inget klart minne av kvällen. ”Knappt två mellanöl var det enda jag drack på hela kvällen”, säger han.
Foto: lotte fernvall
drack två öl Göran Forssberg har inget klart minne av kvällen. ”Knappt två mellanöl var det enda jag drack på hela kvällen”, säger han.

Göran Forssberg, 62, åkte med Birka Princess tillsammans med en stor grupp socialdemokratiska rikdagsmän och kommunpolitiker.

-Vi hade partiöverläggningar och jobbade hela första dagen och hela dagen därpå. Vid 17-tiden åt jag fisk och drack vatten. Sedan hände något som jag själv inte har en klar minnesbild av, säger Göran Forssberg.

Men han kommer ihåg att flera Nyköpingsbor var med på båten och att han hälsade på flera av dem. Tidigt på kvällen satte han sig i en salong och beställde en mellanöl på fat.

Allt svartnade

-Sedan gick jag och kissade på en toalett. Efteråt beställde jag en till mellanöl och betalade för båda samtidigt med mitt Eurocard. Knappt två mellanöl var det enda jag konsumerade på hela kvällen. Det vet jag för jag har kvittona kvar, säger Göran Forssberg.

När han skulle gå på toaletten andra gången svartnade allt. Plötsligt kunde han inte hitta dit.

-Jag har fått berättat för mig att jag gick till scenen och in bakom ett skynke. Sedan kissade jag på en blomuppsättning som satt där. Annars hade jag nog sannolikt kissat i brallorna.

Fick torka upp själv

Musikerna i dansbandet såg hur kommunalrådet gick fram och tillbaka framför scenen.

-Jag förstod direkt att han letade efter en toalett. Jag såg när han gick in bakom ett skynke i anslutning till scenen. När låten var slut gick jag bort till baren och kallade på vakterna, säger en av musikerna.

Kommunalrådet fick själv torka upp efter sig.

På morgonen vaknade han med en känsla av olust.

-Jag önskar att händelsen vore ogjord. Det är ytterst pinsamt, men det var ingen medveten handling. Jag var absolut inte full.

Göran Forssberg har tidigare haft problem med balanssinnet i örat.

Vi har också kissat offentligt

Lena Gunnars

Publicerad: