Tre kvinnor har dött efter alligatorattacker

NYHETER

Nu råder skräck i Florida

Det råder alligatorskräck i Florida. På bara en vecka har tre kvinnor dödats av attacker från alligatorer.

Den som dödade joggande Suarez Jimenez, 28, i turistparadiset Fort Lauderdale har nu fångats in. I magen på den tre meter långa besten hittades delar av hennes kropp.

Foto: ap
alligatorattack Flera personer i Florida har råkat ut för aggressiva alligatorer.

Florida skakas av aggressiva alligatorer. Bara en vecka efter att modellen Suarez Jimenez, 28, lemlästades och dödades har ytterligare två kvinnor fått sätta livet till.

Annemarie Campbell, 23, angreps i Lake George när hon snorklade. Vännerna fick syn på henne mellan käftarna på en alligator. De lyckades få tag på henne, men för sent då hon redan dött av skadorna, uppger nyhetsbyrån AP.

I Pinellas County attackerades Judy W Cooper. Hon hittades först efter att hennes döda kropp legat i vattnet i tre dagar.

Armarna hittades i magen

Den alligator som för en vecka sedan angrep Suarez Jimenez i Sunrise utanför Fort Lauderdale är nu tillfångatagen och dödad. I magen på den tre meter långa besten hittades hennes armar.

Suarez attackerades när hon joggade längs en kanal. Exakt hur alligatorangreppet gått till vet man inte eftersom det inte finns några vittnen. Men den medicinska undersökningen tyder på att hon attackerades på land och sedan drogs ner i vattnet där fick hon sina armar avbitna.

Alligatorn fångades av myndigheterna i en fälla på samma ställe som Jimenez senast sågs.

Fort Lauderdale besöks av miljontals turister varje år och myndigheterna försöker få bukt med alligatorerna genom att sätta ut fällor i många av vattendragen.

Inte temperaturen

Djurexpert Jonas Wahlström på Skansen tror den plötsliga aggressiviteten kan bero på att både människor och alligatorer vant sig vid varandra efter att djuren blivit fler samtidigt som de fått mindre livsrum.

– Alligatorer är normalt skygga ute i träsken. Men när de ser folk dagligen så blir de till slut inte rädda. Lika är det med människorna. De har blivit vana vid alligatorer, säger han.

Att det tagits tre människor på en vecka tror han bara är olyckliga tillfälligheter.

– Det är inte något med temperatur eller liknande som gör att de blir människoätare.

Att det bara är kvinnor sam valts ut tror han kan bero på att alligatorerna inte ger sig på alltför stora byten.

Lars Nylander