Pojkar slog ihjäl Alex, 11

NYHETER

Nu gräver polisen efter den mobbade skolpojkens kropp

1 av 2 | Foto: Enligt vittnen hade Alex, 11, mobbats i flera månader. I februari försvann pojken – och nu har mobbarna erkänt att de dödat honom.

LONDON

När elvaårige Alex Meshiesvili försvann mystiskt, följde hela Grekland polisens sökande.

Nu har den grymma sanningen uppdagats.

Fem jämnåriga barn dödade honom.

Senaste gången den 11-årige pojken sågs i livet var på en basketträning den 3 februari i år. Senare samma dag skulle han ha haft bildlektion - men dök aldrig upp.

Polisens sökande efter den försvunne pojken fick stor uppmärksamhet i grekiska media, men trots stora sökinsatser återfanns inte pojken.

Fem pojkar greps

Efter ett tips till polisen i fredags uppdagades den fruktansvärda sanningen. Fem pojkar i åldrarna 11 till 13 år greps, misstänkta för att ha dödat Alex Meshiesvili. Minst två av pojkarna erkände i förhör att de misshandlat honom till döds, uppger BBC.

De berättade också att de begravde hans kropp i ett övergivet hus. Polisen började i går gräva efter Alex Meshiesvilis kropp på platsen. Huset där han begravdes är nu rivet och området är en byggarbetsplats.

Kom från Georgien

Alex Meshiesvili bodde i småstaden Veria i norra Grekland, knappt åtta mil väster om Thessaloniki. Han kom ursprungligen från Georgien och bodde i Veria tillsammans med sin mor och sin grekiske styvfar.

Vittnen uppger för BBC att Alex Meshiesvili hade trakasserats av de nu misstänkta pojkarna i flera månader. Föräldrarna hade gjort skolan uppmärksam på problemet utan att något hände.

1998: Lekkamrater dödar Kevin, 4, i Arvika

Jens Kärrman