Sälja lägenheten?

NYHETER

Senaste tricket för att öka värdet: hyr in en låtsasfamilj

Vill du vara säker på att sälja villan eller lägenheten med vinst?

Då räcker det inte med doften av kaffe, nybakta bullar och några goda råd från en homestyling-expert.

Senaste tricket för att öka värdet på din bostad: hyr in en trevlig, välartad, vacker låtsasfamilj.

Foto: Skulle du köpa hus av Sopranos? I Kalifornien har homestyling-begreppet tagits ett steg längre – byggföretag hyr in skådespelare till sina visningshus. Dock inte just den här – familjen Soprano. På bilden ser vi skådespelarna Edie Falco, James Gandolfini, Robert Iler och Jamie-Lynn Sigler.

Det är byggföretaget Centex Homes som tar till det udda greppet för att skapa uppmärksamhet kring försäljningen av 166 nya hus i Santa Clarita, Kalifornien. Enligt tidningen Sydney Morning Herald har företaget anlitat den australiske skådespelaren Jaason Simmons, mest känd för att ha varit med i Baywatch, för att spela pappa i den låtsasfamilj som bor i visningshuset.

Mamman spelas av Camille Chen, som bland annat varit med i Spy Kids 3, och parets två barn spelas av två unga skådespelare från ett lokalt teaterkompani.

Lagar mat och äter

Den fiktiva familjen lagar mat, äter, spelar spel och ser på tv – allt inför hugade husspekulanter.

– Visningshus är underbara och ger dig en känsla av vilken potential ett hus har, men själva själen saknas, säger Jim Garfield, pr-konsulten som står bakom idén, till Sydney Morning Herald.

Husköparna uppmanas att behandla skådespelarna som om de faktiskt bodde i huset, och ställa frågor om sådant de vill veta. Hur ugnen funkar, hur stor kylen är – skådespelarna ska kunna svara på det mesta.

”En rolig idé”

Caroline Löwgren, en av inredarna i Kanal 5:s inredningsprogram Homestyling, tycker att det är en rolig idé.

– Vi har själva skämtat om att hyra ut Tom Bertling, så kan han ligga naken i sängen på visningarna. Nej, men allvarligt talat – jag tror absolut att det här är något vi kan få se i Sverige också, säger hon till aftonbladet.se.

– Knappast när det gäller styling av äldre lägenheter, men kanske vid nyproduktion. Kan det finnas någon i visningshuset som kan instruera folk om hur ugnen fungerar, och samtidigt se ut som om den bor där, så är väl det bara bra.

Annica Lundbäck

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning